Tot just fa unes hores que ha acabat la 3a edició del Mercat de Productors del Berguedà i ja hi ha data per a la pròxima. Serà el 9 de juliol, també a Cal Rosal, i l’organització ja ha anunciat que tindrà un format de tarda-vespre per convidar el públic a tastar el producte de proximitat amenitzat amb bona música i bon temps. A més, s’escaurà que el 9 de juliol és la Festa Major de Cal Rosal.
Pel que fa a l’edició de primavera, va ser aquest diumenge, 15 de maig, i va comptar amb la participació d’una desena de productors que, segons expliquen, en van sortir molt satisfets. “Hem notat molt interès per part del públic, en saber i conèixer el producte de la comarca”, comentava el Sebastià, productor de La Parada d’Olvan. “És un mercat on sempre acabem molt contents, sigui per les vendes o bé pel fet de fer-nos conèixer” detallava la Coqui, productora de Formatges Cuirols. En la mateixa línia, la Lluïsa, de la Formatgeria la Rocatova, va lloar que “és una iniciativa que ens ajuda també a conèixer-nos entre nosaltres i fer xarxa”.
Paral·lelament al mercat, els visitants més petits van poder gaudir d’un taller pràctic a càrrec de Curriu Garden per aprendre a cultivar verdures de temporada (enciams, tomàquets i cebes) i que es van poder endur a casa per seguir-les cuidant. Ara bé, l’activitat estrella va tornar a ser el showcooking protagonitzat per Èric Ochoa, xef del restaurant La Destil·leria de Gironella. Ochoa va cuinar un plat batejat com a “fals rissotto” amb Blat forment de L’Escairador, utilitzant formatge Blancafort per a fer la salsa del rissotto i la mel de l’Avi Joan. A més a més, per marinar el plat, l’Eric Ochoa va proposar “La Golosa”, una varietat de cervesa de Cerveses Grenyut. El mercat va cloure amb l’actuació musical de Laura Luceño.