El Mercat de Productors del Berguedà d’estiu serà el 9 de juliol i tindrà format de tarda-vespre

S'escau per Festa Major de Cal Rosal i l'organització pretén atraure públic que tasti el producte de proximitat ambientat amb bona música

Tot just fa unes hores que ha acabat la 3a edició del Mercat de Productors del Berguedà i ja hi ha data per a la pròxima. Serà el 9 de juliol, també a Cal Rosal, i l’organització ja ha anunciat que tindrà un format de tarda-vespre per convidar el públic a tastar el producte de proximitat amenitzat amb bona música i bon temps. A més, s’escaurà que el 9 de juliol és la Festa Major de Cal Rosal.

Pel que fa a l’edició de primavera, va ser aquest diumenge, 15 de maig, i va comptar amb la participació d’una desena de productors que, segons expliquen, en van sortir molt satisfets. “Hem notat molt interès per part del públic, en saber i conèixer el producte de la comarca”, comentava el Sebastià, productor de La Parada d’Olvan. “És un mercat on sempre acabem molt contents, sigui per les vendes o bé pel fet de fer-nos conèixer” detallava la Coqui, productora de Formatges Cuirols. En la mateixa línia, la Lluïsa, de la Formatgeria la Rocatova, va lloar que “és una iniciativa que ens ajuda també a conèixer-nos entre nosaltres i fer xarxa”.

Paral·lelament al mercat, els visitants més petits van poder gaudir d’un taller pràctic a càrrec de Curriu Garden per aprendre a cultivar verdures de temporada (enciams, tomàquets i cebes) i que es van poder endur a casa per seguir-les cuidant. Ara bé, l’activitat estrella va tornar a ser el showcooking protagonitzat per Èric Ochoa, xef del restaurant La Destil·leria de Gironella. Ochoa va cuinar un plat batejat com a “fals rissotto” amb Blat forment de L’Escairador, utilitzant formatge Blancafort per a fer la salsa del rissotto i la mel de l’Avi Joan. A més a més, per marinar el plat, l’Eric Ochoa va proposar “La Golosa”, una varietat de cervesa de Cerveses Grenyut. El mercat va cloure amb l’actuació musical de Laura Luceño.