Berga estrena un circuit d’orientació entre el barri vell i el parc del Lledó

Té tres modalitats: la curta, d'un quilòmetre; la mitjana, de dos; i la llarga, de 3. I per fer-ne alguna de les tres, cal descarregar-se el mapa gratuït o bé anar-lo a buscar a l'Ajuntament o a l'Oficina de Turisme

Berga disposa d’un circuit permanent d’orientació que ha estat habilitat entre el centre històric i el Parc de Lledó. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament i el Club Orientació Berguedà (COB). El circuit està format per 25 fites i consta de tres modalitats diferents que es poden completar fent ús d’una aplicació mòbil.

Disseny del circuit

El circuit d’orientació permanent ha estat preparat i muntat durant el primer quadrimestre de l’any per l’Ajuntament i el COB. El mapa d’orientació va ser cartografiat per Pau Curriu l’any 2007 i ha estat actualitzat per Lleí Viles durant l’hivern de 2022. En el mapa hi apareixen totes les fites marcades amb un cercle i els tres circuits disponibles:

  • Circuit curt: 10 fites i 1 quilòmetre en línia recta.
  • Circuit mitjà: 15 fites i 2 quilòmetres en línia recta.
  • Circuit llarg: 20 fites i 3 quilòmetres en línia recta.

El mapa es pot descarregar gratuïtament al web de l’Ajuntament de Berga i també es distribueix en paper a la recepció de l’Ajuntament (plaça de Sant Pere, 1) i a l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Àngels, 7). Es pot descarregar, AQUÍ.

Completa el repte

El circuit està pensat per fer-lo a través de l’aplicació Microsprints disponible per a dispositius mòbils Android i iOS. Un cop descarregada l’aplicació, caldrà seleccionar el circuit (curt, mitjà o llarg) i escanejant el codi QR inclòs en el revers del mapa.

Per començar el recorregut del circuit caldrà dirigir-se al punt d’inici ubicat a la zona dels serveis del parc del Lledó i escanejar el codi QR START disponible al panell informatiu. A partir d’aquest moment, el temps començarà a córrer i les persones participants hauran de dirigir-se a la fita que indiqui l’aplicació. Cada fita compta amb un codi QR que caldrà escanejar i després de localitzar totes les fites del circuit serà necessari escanejar el codi QR FINISH del panell informatiu. Un cop acabada l’activitat, es pot compartir el resultat obtingut i consultar la classificació general a través de l’aplicació.

Activitat d’orientació

L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat han fet quatre circuits d’orientació a l’espai del Parc del Lledó. Uns 330 nens i nenes han participat aquest dimarts, 17 de maig, en la trobada escolar de cicle superior que ha consistit en una activitat d’orientació dinamitzada per membres del Club Orientació Berguedà. Els infants han estat distribuïts en grups per cercar les diferents fites dels circuits establerts.

Aquesta activitat clou les trobades escolars programades per l’àrea d’Educació durant el curs lectiu 2021-22. L’alumnat de cicle inicial va gaudir de l’espectacle “Sobre Rodes”, a càrrec d’Yldor (primer trimestre), mentre que l’alumnat de cicle mitjà va fer un taller de percussió corporal amb Santi Serratosa en el marc de la celebració del Carnaval (segon trimestre).

X