‘400 anys de lluita’, de Sílvia Crusafon i Anna E. Puig, el cartell de la Patum 2022

Ha guanyat el concurs de cartells anunciadors amb 173 vots (gairebé el 28%) i s'ha fet públic aquest diumenge al matí, al Ple de l'Ascensió previ a la sortida del Tabal

‘400 anys de lluita’ és el cartell anunciador de la Patum 2022. Les seves autores, Sílvia Crusafon Moya i Anna E. Puig Rodríguez, han estat les guanyadores del concurs, havent aconseguit 173 vots (27,76%). Per darrere seu, una clara picada d’ullet al paper de la dona a la Patum i amb el color violeta com a clarament predominant a la proposta. Tot plegat s’ha anunciat al Ple de l’Ascensió, que ha ratificat oficialment que d’aquí a quinze dies començaran els plats forts del Corpus berguedà, després de dos anys de suspensió forçada per la pandèmia.

El concurs ha estat renyit. La segona proposta més votada ha estat ‘Ressorgiment’, de Núria Pla Borràs, amb 158 vots, fet que la converteix en l’accèssit. ‘Play la Patum’, de Vicenç Villagrasa Jovensa, ha sumat 127 vots, ‘L’ull que tot ho veu’, de Jordi Cirera Ayerbe, n’ha obtingut 106; i ‘Quins nervis!’, de Jordi Plana Pey, 45. En total, més de 600 persones han participat en el concurs aquest any.

A aquestes persones, s’hi ha de sumar les que han votat en el concurs infantil. La proposta titulada ‘Patumaires de foc’, de Tània Espelt de l’Escola Santa Eulàlia, ha estat la guanyadora amb 177 vots (30,83 %). Les següents propostes més votades han estat ‘Patum sense mascareta’, de Jana Folcrà de l’Escola Vedruna (96 vots – 16,72 %), ‘La Patum reneix, després d’un mal temps floreix’, de Guiu Escánez de l’Escola Santa Eulàlia (77 vots – 13,41 %), ‘La Patum dels Àngels’, de Marwa Khoula de l’Escola Vedruna (72 vots – 12,54 %), ‘Rams descontrolats’, de Max Costa de l’Escola Vedruna (72 vots – 12,54 %) i ‘Els nans més bells’, de Paula Capdevila de l’Escola Santa Eulàlia (69 vots – 12,02 %). La votació va registrar 574 vots, dels quals, 10 vots en blanc (1,74 %) i 1 vot nul (0,17 %).