Confeti i una pancarta gegant per obrir la primera sortida del tabal postpandèmia

El tabaler ha anat recollint la resta de tabalers de la ciutat durant la seva passejada pels carrers. És un dels actes per celebrar els seus 400 anys

Són les 12 menys cinc minuts d’un diumenge esperat a Berga. Diumenge, 29 de maig. Dia del Ple de l’Ascensió de la primera Patum postpandèmica. El tabaler ja és als peus de l’Ajuntament, on tot just fa deu minuts que la regidora de Patum i l’alcalde han penjat els cartells guanyadors del concurs, tant el de la gran com el de la infantil. El tabaler té pensat recollir els altres tabalers de la ciutat durant el recorregut per tal que, per relleus, en cada tram l’acompanyi un tabaler diferent. El que no s’espera és que li tenen una sorpresa preparada.

A les 12 en punt, sonen les campanes, la plaça vibra i se senten els primers repics del tabal. Uns metres més amunt, al balcó de l’Ajuntament, els administradors llancen confeti i es desplega una pancarta gegant amb el lema del 400è aniversari del tabal: “400 anys fent bategar el nostre cor”. No ho sabia pràcticament ningú, ni tan sols el mateix tabaler ni tampoc l’Ajuntament, que se n’ha assabentat pocs minuts abans.

X