El Col·legi de Metges premia el servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Berga

Ha rebut el IV Premi Pau Florejachs i Viladomiu per un treball sobre la interrupció de l'embaràs al Berguedà. Els metges Josep Vidal Alaball i Enric Pedrol Clotet s'han endut els dos accèssits del certamen

La Junta Comarcal del Col·legi de Metges de Barcelona ha premiat el servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Berga amb el IV Premi Pau Florejachs i Viladomiu. Ha estat aquest dijous, en l’Acte de la Professió Mèdica del Berguedà, que s’ha celebrat a l’Espai Santa Eulàlia de Gironella.

Pau Nicolau i Batalla, en nom de tot el servei de Ginecologia i Obstetrícia, ha recollit el premi que s’ha concedit a l’equip pel treball titulat ‘Interrupció voluntària de l’embaràs al Berguedà’.

A banda del premi a l’hospital berguedà, el metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Josep Vidal Alaball, ha rebut l’accèssit pel treball ‘Impacte de la pandèmia de SARS-Cov2 a l’atenció a la Diabetis Mellitus tipus 2 als centres d’atenció primària de la Catalunya central‘. Vidal Alaball ha format part d’una investigació on també han participat Agustín Casais, Sara Jonàs, Jordi Aligué, Hector Pifarré, Guillem Hernández, Anna Ruíz i Francesc López.

El segon accèssit del Premi Pau Florejachs i Viladomiu ha estat per a Enric Pedrol Clotet, metge especialista en Medicina Interna, juntament amb l’equip que formava amb Laura Noblia i Sara Martínez. El motiu: el treball que han fet i que han batejat com a ‘Infección por Clostridiodies difficile en un centro sociosanitario: manejo de un brote‘.

La presidenta de la Junta Comarcal del Berguedà, Anna Escalé, ha presentat l’acte, amb la presència del president del Col·legi, Jaume Padrós, i l’alcalde de Gironella, David Font.