Ginkgo agraeix al personal de l’hospital l’esforç fet durant la Covid i planta un arbre a tocar del centre

L'arbre és un ginkgo, conegut per ser un símbol de supervivència, i als seus peus s'hi ha col·locat una placa amb el logo de l'associació i amb el text: "Gràcies al personal de l'Hospital Sant Bernabé per ser-hi"

Breu, però emotiu, l’acte que aquesta tarda l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà, Ginkgo, ha fet a tocar de l’hospital de Berga. L’entitat ha agraït al personal del centre els esforços fets durant la pandèmia per atendre la població, i ho ha fet plantant un ginkgo a tocar de l’entrada del futur espai d’Urgències, a la cara nord del recinte. També s’ha col·locat una placa als peus de l’arbre, amb el logo de l’associació amb el text: “Gràcies al personal de l’Hospital Sant Bernabé per ser-hi”.

En l’acte, hi ha participat la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, i la secretària, Marta Planas, acompanyades de diverses membres de l’entitat. També hi era la gerent de l’hospital, la doctora Anna Forcada, l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, i diversos treballadors i treballadores del centre hospitalari.

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha aprofitat el seu torn de paraula per llegir la carta oberta que l’entitat ja va fer pública el maig del 2020, en plena pandèmia, en agraïment a la tasca que el personal del Sant Bernabé estava fent per combatre el virus. El missatge final d’aleshores era colpidor, i ara torna a agafar sentit: “Us esperem al final del túnel i l’abraçada serà multitudinària”.

La gerent de l’hospital, Anna Forcada, ha retornat els agraïments a l’associació, ha recordat que les ovacions que cada vespre rebia el personal des dels balcons es notaven de prop i ha confiat que, en el futur, els lligams entre Ginkgo i l’hospital s’enforteixin encara més: “Cal trencar aquesta mena de barreres entre el pacient i el professional”. Forcada també ha recordat que l’hospital està fent un esforç per transformar-se cap a un centre millor, i un dels pilars bàsics d’aquesta transformació són les noves Urgències, que d’aquí a pocs mesos es rebran a tocar de l’arbre que Ginkgo ha plantat: “Per nosaltres té tot el sentit del món”.

Per la seva banda, l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, ha rememorat que “durant molt temps no es va poder diagnosticar moltes patologies perquè tot estava centrat a combatre el Covid” i “això generava molt neguit”. Per tot això, ha fet encara més amplis els agraïments cap al personal, i hi ha afegit els elogis cap a les membres de Ginkgo: “Quan la pandèmia us ha deixat, heu rebrotat i heu tornat a sortir al carrer. I això només reafirma una cosa: que sou imprescindibles per a la comarca”.

L’homenatge s’ha tancat amb la interpretació del Cant dels Ocells per part de Blanca Costa i Aloma Sellart, alumnes de l’Escola Municipal de Música de Berga. Després, les membres de Ginkgo han entregat una rosa solidària al personal de l’hospital que ha assistit a l’acte i també un coixí del cor a les dues artistes que han interpretat el cant final de l’homenatge.

L’homenatge de Ginkgo al personal de l’hospital de Berga, en imatges · MARC CANTURRI

X