L’Ajuntament canvia els horaris dels concerts de dijous de Patum per complir amb l’ordre del jutge i acabar a la una

Xiula tocarà a les cinc de la tarda, tal com estava previst, però els grups de nit avancen les seves actuacions i no hi haurà punxadiscs

Canvis d’última hora als concerts de barraques de Patum d’aquest dijous. El govern ja ha avançat a primera hora del matí que si el jutge no aixecava la cautelar que impedeix allargar els concerts més enllà de la una, modificaria els horaris per acatar l’ordre. I així ho ha fet.

Finalment, totes les bandes que havien de tocar aquest dijous a la plaça Cim d’Estela ho faran, però els grups de nit avancen els seus concerts i l’Ajuntament anul·la la sessió del punxadiscs PD Siles per poder acabar abans de la una, tal com ha ordenat el jutge.

Xiula és l’únic grup que no pateix canvis: tocarà a partir de les cinc, tal com estava previst. En canvi, els Smoking Souls, que havien de començar a actuar a les 21.30 h, ho faran a les 20 h. Darrere seu actuarà Diluvi, a partir de les 10 de la nit. I clourà la jornada un dels plats forts del festival, els Doctor Prats, que en lloc de començar a les 00.45 h, ho faran a les 23.30 h amb la idea que a la una s’acabi el concert.

L’única actuació que s’ha hagut d’anul·lar és la del punxadiscs berguedà PD Siles, que havia d’ambientar la plaça Cim d’Estela a partir de les 2.45 h, però l’ordre del jutge impossibilita que ho pugui fer.

De moment, l’Ajuntament només ha modificat els horaris d’aquest dijous. Els de divendres i els de dissabte continuen intactes, mentre s’intenta trobar solucions que permetin fer les actuacions seguint l’horari fixat inicialment.

Els canvis són conseqüència directa de la decisió del jutge, que ha estimat els arguments de la residència del Vall, Berga Residencial, i ordena que els concerts de Patum es facin, com a molt, fins a la una de la matinada i que, a més, no superin els 80 decibels. Aquest últim aspecte –ha explicat l’alcalde aquest matí– es resoldrà amb un aparell que controla que no se superi aquest límit en cap moment.

X