La Guita Grossa, coronada amb flors a la Patum de Lluïment per celebrar els seus 400 anys

La comparsa ha posat una corona de flors a la Guita Grossa, feta per l'artista de Gironella Sílvia Lleonart, i ha acollit la guita de la Patum Infantil a Lluïment

Salt de guites especial a la Patum de Lluïment d’aquest dijous. La Guita Grossa celebra el seu 400è aniversari i ha dissenyat un salt de Lluïment únic. D’entrada, la comparsa ha col·locat una corona de flors a la guita, realitzada per l’artista de Gironella Sílvia Lleonart. I a banda, al salt de guites i als tirabols hi ha participat la Guita Grossa de la Patum Infantil, de manera que excepcionalment els salts han tingut tres guites a la plaça: les dues grosses i la xica.

Abans del salt de guites, s’ha llegit per megafonia el següent text per explicar a la plaça el motiu del salt especial:

Coronem a la Guita Grossa, per tornar al seu primitivisme inicial, a l’essència més pura on foc, natura i deïtats estaven estretament units.

Aquesta corona confeccionada per l’artista gironellenca Silvia Lleonart, vol també ser un homenatge a totes les persones que desgraciadament ens han deixat en aquests anys durs que ens ha tocat viure. A totes les persones que sense saber-ho, la Patum de 2019 va ser el seu últim Corpus.

I també de manera més personal com a comparsa, la pèrdua recent de dos companys com han estat Josep Picas i Romà Pujol.

A més, al final del salt de guites, la corona de flors de la Guita Grossa encara ha estat més protagonista pel tradicional moment de la bota. L’ha portat al tabaler perquè begués i també l’ha acostat al balcó, on, entre una sonora ovació, l’alcalde, Ivan Sánchez, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també s’han animat beure davant la mirada de la guita excepcionalment coronada.

X