Laura Borràs: “L’Àliga m’ha posat la pell de gallina”

La presidenta del Parlament ha segut al balcó al costat de l'alcalde, Ivan Sánchez, s'ha atrevit a baixar a la plaça al final de la Patum i ha begut de la bota que li ha acostat la Guita Grossa

La convidada especial d’aquesta Patum de Lluïment ha estat la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Ha segut al balcó al costat de l’alcalde, Ivan Sánchez, s’ha atrevit a baixar a la plaça al final de la Patum i ha begut de la bota que li ha acostat la Guita Grossa, tal com va fer en la darrera Patum el president Quim Torra.

Després dels salts, Borràs ha atès els mitjans de comunicació i ha reconegut que “el ball de l’Àliga m’ha posat la pell de gallina” i és “una de les fotos amb les quals em quedo de la jornada, però n’hi ha moltes més”, com ara quan ha pogut veure l’alcalde fent voltar la geganta o quan li ha tocat beure de la bota dels guitaires.

Borràs ha explicat que ja havia estat a Patum, de jove, amb amics, a la plaça, però fins ara mai l’havia viscut des del vessant institucional i des del balcó. “És un privilegi, i més aquest any, que no només hi havia l’homenatge a les persones que ens han deixat, sinó la represa després d’aquests dos anys sense Patum”, ha confessat.

La presidenta del Parlament ha reivindicat la Patum com “una festa que, a més de ser Patrimoni de la Humanitat, és absolutament emblemàtica i hi ha moltíssima gent que se la sent seva”. Per tot plegat, ha conclòs que “la Patum no només es ve a veure, també es viu, perquè és vida”.

X