La Guita Grossa balla el segon salt de Patum completa amb una música creada per celebrar els 400 anys

Ho ha fet al ritme d'una peça creada l'any 2016 per Martí Just i Montraveta expressament per a la Patum del 400è aniversari

Salt de guites històric en aquesta Patum completa de dijous. La Guita Grossa ha ballat excepcionalment amb música per celebrar els seus 400 anys. Ha estat en el segon salt de la Patum completa i ho ha fet al ritme d’una peça creada l’any 2016 per Martí Just i Montraveta. La melodia està inspirada en el so del Tabal i ha fet dansar la Guita Grossa, mentre la xica empaitava els patumaires de la plaça com de costum.

Abans del salt de guites amb música, s’ha llegit aquest text per la megafonia de la plaça de Sant Pere:

El músic i escriptor, Sr. Martí Just i Montraveta, nascut a Berga l’any 1951, feia molt de temps que veient que la Guita era l’única comparsa que no tenia la seva pròpia música volia compondre’n una. L’any 2016, en una nit de lluna plena que no podia dormir, es va llevar i va compondre aquesta meravellosa peça. Inspirada amb el so del Tabal que caracteritza el ball de les Guites, la va harmonitzar i amb motiu dels 400 anys de la Guita Grossa la podreu escoltar i gaudir de forma exclusiva en el dia d’avui.

X