La Patum Infantil homenatja Pep Garrido, que deixa de ser cap de colla de les guites després de dues dècades

Les dues guites, la gran i la xica, s'han col·locat juntes al mig de la plaça, s'ha llegit un text per megafonia explicant que plega i reivindicant la seva figura i el mateix Garrido ha encès els fuets de les dues guites

Moment emotiu a la Patum Infantil completa d’aquest diumenge a la tarda. Pep Garrido, cap de colla de les guites infantils els últims 18 anys, deixarà de ser-ho al final d’aquest Corpus per “viure-ho des d’un altre costat i deixar pas als més joves”. Per agrair-li la tasca feta aquestes gairebé dues dècades, la Patum infantil li he fet un homenatge a l’inici del primer salt de guites d’aquest divendres a la tarda.

Les dues guites, la gran i la xica, s’han col·locat juntes al mig de la plaça i el president de l’associació de la Patum Infantil, Sergi Montaner, ha llegit per megafonia un text que reivindicava la figura de Garrido i explicava que aquesta seria la seva darrera Patum com a cap de colla. Després, Garrido ha encès els fuets de les dues guites.

En una conversa amb l’Aquí Berguedà, Sergi Montaner ha destacat que el cap de colla de les guites és “una persona molt afable i entregada” i s’ha optat per “llegir unes paraules perquè sabem que no li agraden els grans homenatges”. Marc Olonia li agafarà el relleu a partir de la pròxima Patum com a cap de colla de la comparsa.

“M’ho he arribat a passar molt bé”

També a l’Aquí Berguedà, el mateix Pep Garrido ha admès, després de l’homenatge, que no en sabia res i que la dedicatòria ha estat tota una sorpresa. “No he volgut ni demanat mai res, perquè sempre m’ha agradat treballar en silenci”. Ara, ha dit, té ganes de viure-ho des d’una altra perspectiva i, a més, vol donar pas a gent més jove, ara que n’hi ha varis que s’han engrescat a fer de cuidadors dels guitaires.

Sobre els 18 anys de servei a la festa, Garrido es queda amb “el bé que m’ho he arribat a passar”. Lamenta que “amb la llei del foc hem perdut coses, perquè ara la canalla entren més grans” i recorda que “abans sempre havia estat amb els més xics, que arribaven espantats i acabaven perdent la por”. Per a ell, el moment més gratificant és veure precisament això, que acaben fent salts magnífics: “Quan veus que les coses funcionen, és el tot”.

Pep Garrido, al costat de la guita xica infantil, després de l’homenatge a la plaça. MARC CANTURRI

El text que s’ha llegit per megafonia és aquest:

Abans no comenci el salt de guites voldriem fer una menció especial al Pep Garrido, que després de moltíssims anys deixa el lloc de cap de colla de les guites, moltíssims nens (ara ja nois) heu passat per la guita i han après a fer Patum amb ell. Per tots aquests anys Moltes gràcies, Pep! El salt va per tu!

X