Juliol musical a Viladomiu Nou, a ritme de Supertramp, Dire Straits, Bruce Springsteen, Pink Floyd i U2

Creen 'Voilàdomiu', un cicle de tributs que omplirà els jardins de la Torre de l'Amo de grans èxits els vespres dels divendres de juliol. També hi haurà food trucks i música els dissabtes al vespre i els diumenges a l'hora del vermut

Creen ‘Voilàdomiu’, un cicle de tributs que omplirà els jardins de la Torre de l’Amo de grans èxits els vespres dels divendres de juliol. Els impulsors són l’Emma Costa i el Xavi Tristany, dos berguedans que regenten la sala Voilà, a Manresa, i que enguany traslladen a Viladomiu Nou l’habitual cicle de tribuits d’estiu que solien fer dins de la sala manresana. Així, cada divendres de juliol hi haurà una banda de tribut a l’escenari que s’ha habilitat als peus de la Torre de l’Amo.

La primera cita és aquest mateix divendres, 1 de juliol: a les 21 h començarà l’actuació d’X-Tramp, un grup de tribut a la mítica banda britànica Supertramp. La setmana següent arribaran a Viladomiu els Sultans of Swing, amb el seu contrastat tribut als icònics Dire Straits i a la històrica guitarra de Mark Knopfler. Divendres 15 serà el torn de Springsteen Acústic, un homenatge íntim i especial a Bruce Springsteen i a la seva discografia. El dia 22 pujaran a l’escenari els Pink Diamond, que asseguren un so fidel en el seu tribut a Pink Floyd. I el darrer divendres de mes, el 29, Please, la banda tribut oficial de U2 a Espanya, tancarà el cicle de tributs a Viladomiu.

Les entrades pels concerts de tribut valen 15 euros s’han de reservar al web de Voilà.

13 anys de tributs

El Xavi ha relatat en roda de premsa que, amb l’Emma, van començar a organitzar cicles de tributs fa 13 anys a la sala Voilà. En fan dos cada any: un a l’estiu i un a l’hivern. Aquest estiu, però, la sala Voilà estarà tancada i traslladar el cicle a Viladomiu els sembla que pot encaixar molt en una època en què a la gent li agrada gaudir del bon temps.

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha afegit que el cicle d’aquest juliol als peus de la Torre de l’Amo serà una prova pilot: “Si funciona, treballarem per portar més cicles durant tot l’any, perquè el format Vermusic (vermut i música) ja sabem que agrada al públic berguedà”.

Un complement a la resta de programació comarcal

Vall ha apuntat que el cicle de Viladomiu complementa la programació cultural que s’ha anat presentant en altres punts de la comarca. Per exemple, ha detallat que a Berga els dijous ja hi haurà els concerts del SonaB a les places del barri vell, enguany dedicats a la música eclèctica, o l’activitat estable de música en directe a 1901, a la colònia Vidal de Puig-reig.

A Viladomiu, als concerts seran els divendres perquè, en part, l’Ajuntament és conscient que cada cap de setmana hi ha festes als diferents barris. “Això fa que tot pugui conviure”, ha explicat Vall.

Això sí, la gent de Voilà s’instal·larà als jardins de la Torre de l’Amo cada cap de setmana: els dissabtes al vespre (de 19h a 0h) hi haurà les dues food tracks que ja obriran divendres (una de menjar i una de begudes) i música ambient; i diumenge obriran a l’hora del vermut, amb música en directe.

X