Jan Torrella brilla a les Canàries i es proclama subcampió d’Europa de vertical sub-20

Ha creuat la línia d'arribada amb un estratosfèric temps de 32 minuts i 8 segons, amb gairebé 20 segons de marge respecte al tercer classificat, Marcos Villamuera. Lleïr Barcons, onzè, i Martina Gonfaus, catorzena

Jan Torrella, durant la vertical a El Paso. RFEA (TWITTER)

Espectacular resultat del berguedà Jan Torrella als europeus que s’estan disputant a El Paso (la Palma). El jove atleta ha estat segon a la vertical sub-20 d’aquest divendres, només superat per l’alemany Lukas Ehrle, i és el nou subcampió d’Europa de vertical.

Torrella ha creuat la línia d’arribada amb un estratosfèric temps de 32 minuts i 8 segons, amb gairebé 20 segons de marge respecte al tercer classificat, Marcos Villamuera, també representant de la selecció espanyola. L’altre berguedà que competia a la prova, Lleïr Barcons, ha fregat el TOP-10: ha quedat en onzena posició, amb un gran temps: 35 minuts i 5 segons. Gràcies a aquestes actuacions, el combinat estatal s’ha proclamat campió per equips.

En categoria femenina, la selecció sub-20 ha quedat en tercer lloc i, una part del mèrit també ha estat d’una berguedana, Martina Gonfaus, que ha finalitzat la vertical en 14a posició. Gonfaus ha fet un temps de 44 minuts i 19 segons i ha estat la segona espanyola en creuar la línia d’arribada, just per darrere de Blanca Batlle, que ha estat 13a.

Avui també havia de competir Clàudia Sabata, en la vertical absoluta, però per motius de salut no ha pogut viatjar a les Canàries. De cara al que queda de cap de setmana, el Berguedà ha d’estar pendent de Martina Gonfaus. La jove atleta ja s’ha penjat el bronze per equips avui, però diumenge tornarà a competir en la prova sub-20 Up&Down. A més, el també berguedà Alfonso López forma part del cos tècnic de la selecció a El Paso.

Torrella, després de proclamar-se subcampió d’Europa. CEDIDA
Els seleccionats per Espanya per competir als europeus de les Canàries. CEDIDA
X