La berguedana Clàudia Pons revalida el títol de campiona d’Europa

És la seleccionadora espanyola femenina de futbol sala i el seu combinat ha guanyat el campionat d'Europa aquest cap de setmana, a la tanda de penals, davant Portugal

Campiona d’Europa. La catalana i seleccionadora espanyola femenina absoluta de futbol sala, Clàudia Pons, torna a fer història després de guanyar el Campionat d’Europa a la tanda de penals davant l’amfitriona Portugal. Ho ha fet amb patiment i amb bogeria final, ja que després de l’empat a 3 al final de la pròrroga, Espanya ha estat molt eficaç a la tanda de penals per endur-se la final. Amb aquest triomf, Clàudia Pons, nascuda a Bagà i una de les llegendes del FS Gironella, aconsegueix el seu segon europeu i fa història revalidant el títol amb la Selecció Espanyola femenina de futbol sala.

L’amfitriona Portugal buscava la revenja de la final perduda l’any 2019 en la segona edició que es disputa el Campionat d’Europa i s’ha topat una altra vegada contra Espanya i en el mateix escenari. I això que a Portugal se li ha posat el partit de cara quan guanyaven 2 a 0, però un doblet d’Ale de Paz, amb un gol abans del descans i un altre al minut 34, ha enviat el matx a la pròrroga. Allà, Espanya s’ha col·locat per davant fins que, en el darrer minut del temps extra, Portugal ha empatat i ha enviat la final a la tanda de penals.

I aquí ha aparegut una de les protagonistes de la final, la portera Silvia Aguete, que ha aturat dos penals i ha permès al combinat espanyol i a la berguedana que les dirigeix proclamar-se campiones d’Europa.

“No podia acabar de cap altra manera”

Després del triomf, Pons va atendre els companys de comunicació de la Selecció i va assegurar que “el sentiment és espectacular”, després d’una temporada que qualifica com a “brutal” i que “no podia acabar de cap altra manera”. Pons ha recordat que “hem tingut moltes pedres en el camí, entre Covid, lesions i demès”, però les han superat per aconseguir el seu segon europeu.

“Són dos campionats d’Europa. Es diu aviat, però hi ha molt treball a darrere, començant per les jugadores”, ha assegurat la seleccionadora. I ha afegit que “estàvem preparadíssimes per qualsevol cosa” i al final “avui el que hem vist és una gran festa del futbol femení”, destacant el gran nivell sobre la pista que ha tingut la final.

https://twitter.com/SEFutbolFem/status/1543754802747916288
X