El Mercat de Productors se suma a la Festa Major de Cal Rosal i estrena format de vespre en l’edició d’estiu

El mercat serà aquest dissabte, 9 de juliol, començarà a dos quarts de 8 del vespre, a la Porta del Comerç, i s'allargarà fins ben entrada la matinada

Sacsejada important al Mercat de Productors del Berguedà. L’edició d’aquest estiu serà de vespre-nit, a diferència de les tres primeres, que eren de dia. El motiu és, a grans trets, la calor: amb el no ‘timing’ l’organització confia esquivar les hores de temperatures més altes i, a la vegada, aprofitar les nits d’estiu. Tot plegat, a més, servirà com a complement per a la Festa Major de Cal Rosal, que tindrà lloc el mateix cap de setmana. El mercat serà aquest dissabte, 9 de juliol, començarà a dos quarts de 8 del vespre, a la Porta del Comerç, i s’allargarà fins ben entrada la matinada.

Una de les principals novetats de l’edició estival del mercat és que els visitants podran sopar gràcies a l’oferta gastronòmica que han preparat la quinzena de productors que participaran al certamen. “Tots ells, a banda de vendre els seus productes com en qualsevol mercat, oferiran platets i tapes que han elaborat per a l’ocasió i que la gent podrà tastar adquirint uns tiquets prèviament”, han detallat. Aquesta vegada hi seran Blancafort formatges, Mel de l’Avi Joan, Formatges Cuirols, La Cooperativa,  Formatgeria Tiraval, La Rocatova, L’Escairador, Peu de Roques, La Parada d’Olvan, Soler de Preixana, Cal Pauet, Bauma de les Deveses i Grenyut.

La música, protagonista

Per ambientar i dinamitzar el mercat, la música en serà un dels elements protagonistes gràcies a la programació de l’Associació Cultural i Esportiva de Cal Rosal (ACE). Les actuacions s’iniciaran amb l’obertura de portes amb Cèlia Vila Music i continuaran amb The Dirty Reelers i Josep Maria Cantimplora. El PD Salas Xic tancarà la festa.

A més a més, la programació inclou una nova activitat: un tast de vins a càrrec de La Diferenta i amb la col·laboració de la DO Pla de Bages. Maria Costa, representant dels productors, ha detallat que “no és un productor del Berguedà, però el tenim molt a prop, al Bages Nord, i donarà un valor afegit a l’edició d’estiu”. La sessió de tast guiada s’iniciarà a les 8 del vespre amb Joan Fernàndez, de La Diferenta. Per a participar-hi cal fer inscripció prèvia AQUÍ. El cost serà de 10 euros.

Una iniciativa per fer xarxa

Tot i que el Mercat de Productors del Berguedà presenti un format renovat, el projecte manté els objectius inicials pels quals va néixer. La idea és que els productors puguin fer xarxa i saber els uns dels altres, però també que els berguedans s’adonin dels productes que surten de la comarca. A més, se’n fa un per estació per fomentar que hi hagi una certa rotació de productors i que cadascun vingui en aquella època de l’any que li vagi millor o en aquella on el seu producte tingui més sortida.

A banda, els organitzadors asseguren que el Mercat de Productors del Berguedà ha d’ajudar a posicionar la comarca com a territori amb un gran ventall de productes de proximitat i amb valor afegit i ha de ser l’aparador perfecte per potenciar el consum dels productes locals i de proximitat entre la població i els visitants.

El Mercat de Productors del Berguedà és una iniciativa de l’Ajuntament d’Olvan, la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal i Olvan i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Després d’aquesta edició d’estiu, el certament tornarà a la tardor, concretament el 30 d’octubre, ja en horari de matins i amb noves activitats per dinamitzar l’espai de vendes.

X