El microciment, un material de construcció versàtil

Patrocinat

Els materials tradicionals de construcció compten amb una qualitat avalada per la seva àmplia aplicació i ús, però, els avenços tecnològics i la recerca en nous materials, ha comportat la renovació de diferents aspectes amb aquesta tasca. És el cas del microciment, un material format per la barreja de ciment, resines, additius i pigments minerals, amb els quals s’aconsegueixen característiques diverses i diferents colors, davant del ciment tradicional o altres elements de construcció. Vegem les característiques d’ aquest material que ofereixen reconegudes empreses de microcemento en Barcelona.

Composició dels microcements

Els microcements són preparats de ciment que es fan servir per a revestiments continus. A causa de la barreja amb altres components, adquireixen diferents qualitats, com la seva resistència, permeabilitat i una àmplia gamma de colors. Depenent de l’espai on s’hagi d’aplicar, s’optarà per unes o altres qualitats, tant per a terres com per a parets de de tota mena d’espais.

En la seva barreja compta amb resines, un element gràcies al qual el microciment es fixa a les superfícies. La seva aplicació depèn de la porositat i la capacitat d’absorció de les superfícies en les quals s’apliqui.

D’altra banda, gràcies als pigments, hi ha una gran quantitat de colors, amb diferents tons i efectes òxids o metal·litzats.

Beneficis dels microcements

El microciment és una alternativa al ciment polit, per diversos motius, entre ells el seu gruix, que no supera els 2-3 mil·límetres, a més que no necessita juntes de dilatació, ni polit, ni una malla que el reforci.  A més és un material altament resistent, que després del seu assecat, és difícil de deteriorar amb rocs o cops lleugers.

Per al seu ús en exteriors, tot dependrà de la seva finalitat. A l’hora de realitzar la barreja o triar el compost ja format, cal tenir en compte el nivell de resistència que es desitja, com si es vol obtenir un resultat impermeable i flexible, etcètera. Per això, gràcies a la gran quantitat de possibilitats que ofereix, és un producte altament recomanable per a la renovació d’espais deteriorats pel clima. Aquestes característiques depenen de la granulometria buscada, la seva base i la seva reacció amb l’aigua.

A causa del seu efecte antilliscant és perfecte per aplicar en banys, cuines i piscines.  Compta amb diverses textures, per la qual cosa es poden aconseguir diferents espais, detall que es pot ampliar gràcies a la gran gamma de colors.  Si s’aplica en espais humits, com lavabos, dutxes, banyeres, o fins i tot piscines i exteriors, es recomana segellar amb poliuretà a l’aigua.

Es pot aplicar sobre superfícies existents, com tarimes i rajoles en el cas de terres, i sobre rajoles o altres acabats de parets.  Per això, es tracta d’una obra senzilla i més neta que les obres tradicionals, on s’han de retirar els materials existents.

La seva neteja és senzilla, ja que no es necessiten productes de neteja, ni químics específics, n’hi ha prou amb aigua i sabó.

Aplicacions del microciment

Es tracta del material idoni per aconseguir textures naturals. Es poden obtenir efectes naturals, com aigües i vetes, un resultat recomanable per a parets de cambres de bany i fins i tot per a sòls.

A causa de l’alta resistència que es pot obtenir, un microciment amb gran granulometria és adequat per a espais industrials o de gran trànsit, ja que és efectiu enfront el desgast i la compressió.

D’altra banda, els seus acabats i colors fan que es pugui combinar amb qualsevol mena de material, des de pedra i fusta, fins a ceràmica. Pots combinar-ho com a revestiment de paret en un saló amb un parquet de fusta i qualsevol tipus de decoració.

Tots els avantatges del microciment rauen en la possibilitat de combinar les seves qualitats com necessitis, per a l’espai on es vagi a realitzar la reforma. A més és un material més barat que altres materials tradicionals, i també, la seva instal·lació és ràpida i senzilla, tot i que es recomana acudir a professionals formats en la matèria per aconseguir els millors resultats possibles.

X