El berguedà Lluís Torner ja té la Creu de Sant Jordi

La va rebre aquest diumenge en un acte al Teatre Monumental de Mataró conduït per Mònica Terribas i Justo Molinero

El berguedà Lluís Torner ja té la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga el Govern català. La Generalitat li va concedir, tal com ja havia anunciat, en un acte al Teatre Monumental de Mataró, conduït per Mònica Terribas i Justo Molinero, aquest diumenge. També hi van ser el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

El Govern ha reconegut la figura del físic berguedà pel seu lideratge en investigació de ciències fotòniques. Lluís Torner és reconegut internacionalment com a científic capdavanter: va obtenir la Medalla Narcís Monturiol el 2009, Premi de Lideratge de la Optical Society of America el 2011 i Premi Nacional de Recerca el 2016, entre altres reconeixements. A més, va fundar l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que ha esdevingut un referent mundial d’aquesta disciplina.

https://twitter.com/ICFOnians/status/1546813999383302145

“Són referents per a les generacions presents i futures”

En l’acte d’entrega de les Creus de Sant Jordi, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que els guardonats “ens fan sentir orgullosos de qui som i de com som” i reflecteixen “la pluralitat i la diversitat del país“. A més, va fer valdre que les persones reconegudes “són referents per a les generacions presents i futures” i va elogiar que els seus exemples demostren que “amb treball i dedicació, compromís i il·lusió, talent i perseverança, visió de conjunt i esperit cooperatiu assolim els objectius. Transformem i fem que les coses passin”.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va recordar que les Creus de Sant Jordi “són el reconeixement a una trajectòria sòlida, a una dedicació continuada i exemplar, però, sobretot, a uns valors que reivindiquem cada dia, com ara la feina ben feta, el compromís, la solidaritat, el respecte, la diversitat o la inclusió“. La consellera també va destacar que són “exemples magnífics de persones i entitats a qui cal admirar i a qui cal seguir, perquè fan més gran la nostra societat“.

A banda de Torner, el Govern va distingir 19 personalitats més i 10 entitats. Una de les entitats guardonades va ser el duet musical Estopa, que va fer un parlament en nom de totes, mentre que l’activista Fàtima Ahmed -també reconeguda- ho va fer en nom de totes les personalitats.