El benjamí ‘A’ del CE Berga puja a Preferent: el Berguedà tindrà un equip a la màxima categoria del futbol català

Després d'una temporada per treure's el barret, el benjamí 'A' puja a Preferent com a millor segon classificat a Primera de tota la província. També assoleix l'ascens com a millor subcampió l'aleví 'E', en aquest cas de Tercera a Segona

Fita històrica al Club Esportiu Berga. El benjamí ‘A’ del club ha assolit l’ascens a Preferent, la màxima categoria del futbol català. Després d’una temporada per emmarcar al grup 6 de Primera, l’equip dirigit per Cristian Fernández ha aconseguit pujar a Preferent, gràcies a la renúncia de l’Espanyol B.

El Berga va ser segon del seu grup, després d’un apassionant frec a frec amb el campió, la Penya Blaugrana de la Roca del Vallès. Segons el pla de competició, només pujaven a Preferent els campions de cada categoria. Ara bé, la renúncia del campió del grup 3, l’Espanyol B, ha obert les portes de l’ascens al Berga, que és el millor segon de la província.

La FCF encara no ha fet públics els grups de Preferent de la temporada que ve. N’hi ha sis, però el més lògic -per proximitat geogràfica- seria que el Berga quedés enquadrat en l’1, on aquest any hi havia clubs com el FC Barcelona, el Manresa, el Sant Andreu, el Cornellà, el Jabac i Terrassa o el Gimnàstic de Manresa. Serà el primer cop que un club de futbol base del Berguedà té un equip a la màxima categoria del futbol català.

Una temporada per emmarcar

Els nois de Cristian Fernández han fet un any per treure’s el barret. El mateix entrenador ha explicat a l’Aquí Berguedà que “sabíem que tindríem un bon equip de primera”, però ha reconegut que era difícil imaginar que la temporada acabaria amb l’ascens: “Pensàvem tenir opcions per ser entre els sis primers”.

I l’equip va fer un inici aclaparador que el va col·locar com a ferm aspirant al títol: 21 punts dels 21 possibles. La primera derrota de la temporada no va arribar fins al 20 de novembre, al camp del Terrassa, per la mínima (1-0). Tot i això, l’equip no va afluixar i en tota la temporada només ha cedit tres empats i tres derrotes.

Cristian Fernández valora que el principal grup de perseguidors, format per Cerdanyola, Jabac, Gimnàstic de Manresa i Manresa, “s’han anat fent mal entre ells” i, a banda, han perdut punts amb equips de mitja taula i de la part baixa. En canvi, tant el Berga com la Penya Blaugrana de la Roca han estat molt més sòlids i, de fet, es van enfrontar en l’última jornada amb el títol en joc. Els vallesans es van imposar per 4 a 1 per guanyar la lliga, amb 76 punts, un més que els berguedans. Això sí, els perseguidors eren lluny, a quinze punts, i ara al Berga també li ha arribat la recompensa.

https://twitter.com/ceberga1913/status/1546868539700682752

L’aleví ‘E’ també puja… De Tercera a Segona

En alevins, el CE Berga també té motius per celebrar. Aquest mateix dimecres el club també ha fet públic que l’aleví ‘E’ ha assolit l’ascens a Segona Divisió per la mateixa via que el Benjamí ‘A’. Ha acabat la temporada en segona posició, empatat a punts (i a gairebé tot) amb el campió, la Guardiolenca.

En 20 partits de lliga, el Berga només ha cedit una derrota, contra la Guardiolenca (2-4). A la primera volta, el partit entre els dos aspirants al títol es va decidir pel mateix resultat, però en aquella ocasió a favor dels berguedans. L’única cosa que ha pogut decidir el campionat ha estat la diferència de gols: la Guardiolenca ha acabat amb un +146 i el Berga, amb un +137.

Tot i això, la FCF ha concedit l’ascens de categoria al Berga. El club, doncs, tindrà la temporada vinent un equip a Primera Divisió d’Aleví (ja l’hi tenia aquest any), dos més a Segona (un ja hi era i l’altre és el que ha pujat) i uns quants més a Tercera (encara per definir a l’espera de veure quants jugadors hi ha finalment).

Això dona l’opció de donar certa continuïtat als jugadors del Benjamí ‘A’ que aquest any han pujat a Preferent. Els integrants del benjamí campió són de segon any i, per tant, la temporada que ve seran alevins. Amb l’ascens de l’aleví ‘E’, els jugadors del benjamí ‘A’ podran jugar en un dels dos equips que l’entitat tindrà a Segona Divisió, i s’evita que passin d’aconseguir l’ascens a Preferent com a benjamins a jugar a l’última categoria d’alevins.

https://twitter.com/ceberga1913/status/1547188083849924608
X