La Fúmiga, cap de cartell dels vuit dies de concerts de la Festa Major de Gironella

El Pony Pisador, Hotel Cochambre, Electrobacasis, Electrogralla o Les Anxovetes també formen part d'un programa de concerts de vuit dies, del 16 al 23 d'agost

La Fúmiga, un dels caps de cartell dels concerts de Sant Roc 2022 de Gironella, en una actuació. LA FÚMIGA

La Fúmiga, El Pony Pisador, Hotel Cochambre, Electrobacasis, Electrogralla o Les Anxovetes són alguns dels noms destacats dels concerts de Sant Roc. L’Ajuntament de Gironella ha donat a conèixer el cartell dels grups que passaran per la vila durant els 8 dies de Festa Major, és a dir, del 16 al 23 d’agost. I el cartell és de luxe.

Tots els concerts tornaran a ser gratuïts. A més, es recupera l’espai Vermusic a la plaça de l’Església que complementarà els escenaris que també s’habilitaran a la plaça de l’Estació o a la plaça de la Vila.

Una de les novetats d’enguany, és que els concerts joves tornen a ser gratuïts, es recupera l’espai Vermusic a la plaça de l’Església, i la resta de concerts se celebraran a la plaça de l’Estació o a la Plaça de la Vila.

Més enllà dels caps de cartell, també passaran pels concerts de Sant Roc formacions de tribut a La Oreja de Van Gogh o a Raffaella Carrà. Tampoc hi faltarà Lo Puto Cat, The Best Off, Mon DJ, les orquestres Venus i Metropol, DJ Morde, Dolfí i Fermí, The Best Off, Maleza Music o, fins i tot, una festa de l’emisora musical RAC105.

La Festa Major s’anunciarà amb comptagotes

De moment l’Ajuntament només ha fet públics els noms propis dels concerts de Sant Roc. Se’n desconeixen encara els horaris, i tampoc se sap res de la resta del programa de Festa Major.

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha explicat que enguany la programació es presentarà en un nou format de píndoles en funció del públic i la tipologia de l’espectacle. “Ara presentem els concerts i el cartell principal i, mica en mica, anirem presentant la resta de programació” ha explicat Vall.  El cartell, per cert, posa èmfasi en l’almorratxa, per reivindicar-la com a símbol d’identitat de les festes, però també del municipi.

Per la seva banda, l’alcalde, David Font, ha celebrat que, aquest estiu, es pugui recuperar “la normalitat de la Festa Major”, després de dues edicions limitades per les restriccions de la Covid-19. Font confia que els concerts “deixaran petjada” i que la gent anoti les dates al calendari: “És important, no només celebrar-ho, sinó que la població també hi participi i ho visqui”.