L’empresa que va fer les obres a la ronda Moreta, obligada a repassar-la, mig any després

A partir de dilluns que ve, 12 de setembre, i durant aproximadament una setmana, hi haurà afectacions al tram entre la ronda Moreta i la plaça de la Creu

L’empresa que va fer les obres a la ronda Moreta haurà de repassar i resoldre els desperfectes, quan fa tot just mig any que va enllestir els treballs. En aquest temps, hi ha trams de llambordes on el rejuntat ha saltat, el voltant d’alguna tapa, un parell de reixes amb desperfectes i han aparegut algunes peces trencades. Com que les obres estan en garantia, l’empresa que se n’ha fet càrrec les ha d’assumir sense que això suposi un cost per a l’Ajuntament.

Els treballs començaran dilluns que ve, 12 de setembre, i està previst que s’allarguin una setmana, tot i que una jornada de mal temps podria endarrerir-ho uns dies més.

Tall de trànsit entre la ronda Moreta i la plaça de la Creu

Per tal de portar a terme els treballs caldrà tallar el tram de la ronda Moreta, entre el carrer Barcelona i la plaça de la Creu. Això implicarà talls en alguns carrers adjacents:

  • La ronda de Queralt es tallarà a l’altura del passeig de les Estaselles i el tram inferior quedarà només per a la circulació del veïnat, els serveis i els vehicles de càrrega i descàrrega. Mentre duri l’actuació s’eliminarà la zona blava.
  • El carrer dels Banys es tallarà a l’altura del passeig de les Estaselles i quedarà només per a la circulació de veïns, veïnes i serveis.
  • La ronda Moreta en sentit oest (direcció passeig de la Pau) quedarà restringida a la circulació del veïnat, els serveis i els vehicles de càrrega i descàrrega, des de la plaça de Viladomat.

En canvi, els vehicles podran circular amb normalitat pel carrer Barcelona i pel tram de la ronda Moreta en sentit est (cap a l’hospital) entre el carrer Barcelona i la plaça de Viladomat.

Alteració al recorregut del bus urbà

Les afectacions de trànsit també provocaran alteracions al recorregut del bus urbà. D’una banda, les diverses línies evitaran el pas per la ronda Moreta en sentit oest adaptant el recorregut des de la plaça de Viladomat passant pel carrer Lluís Millet i el Pere III fins al passeig de la Pau, on pujaran cap a la plaça de la Creu. D’altra banda, la baixada de la línia de les escoles també haurà de modificar el seu recorregut, de manera que en comptes de passar pel passeig de les Estaselles i la ronda de Queralt, baixarà fins al carrer del Roser pel carrer Fra Frederic.

“Mai hi ha un bon moment per a tothom”

Preguntat per l’Aquí Berguedà, el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha admès que hauria preferit fer les reparacions en algun moment de l’estiu, però ha matisat que “mai hi ha un bon moment per a tothom”. A més, Serra ha recalcat que “era important no afectar les Gangues i evidentment que el carrer no estigués empantanegat durant la Portal Attack”.

Ara l’Ajuntament veu amb bons ulls permetre les obres per tal que l’empresa les tingui enllestides abans de la Berga Bolet..

X