Una novel·la inspirada en la Patum guanya un premi de narrativa a Mallorca

L'obra, del manresà Jeroni Muñoz Soler, ha guanyat un premi de 3.000 euros i serà editada per l'editorial El Gall Editor

Salt de Plens ha guanyat el Premi de Narrativa Vila de la Lloseta a Mallorca. És una obra del manresà Jeroni Muñoz Soler inspirada en la Patum de Berga que segueix l’estructura de les passades de les comparses i que compta amb dos protagonistes que recorren la travessa de la Cavalls del Vent, a la Serra del Cadí-Moixeró.

L’obra ha estat premiada amb 3.000 euros i serà publicada per l’editorial El Gall Editor. El premi es va fer públic en un acte celebrat a la vila mallorquina de Lloseta. El jurat, format per Aina Ferrer, Joan Perelló i Antoni Xumet, va destacar que la tria de l’obra s’havia realitzat per unanimitat, destacant-ne la seva “alta qualitat literària i el to poètic d’una veritable història de muntanya”.

Aquesta és el tercer text de Jeroni Muñoz Soler guardonat, després d’obtenir els premis Vila de Puçol i Teodor Llorente de novel·la negra per les obres El torb sobre el mar i Ho faré igualment, respectivament.

La previsió és que Salt de Plens aparegui al llarg del mes de novembre a la col·lecció El Cabàs de El Gall Editor.

X