“Deixeu Twitter, agafeu les coses que us uneixen i canvieu la ciutat”

Contundent discurs de renúncia del regidor de Junts per Berga Cesc Torrents, que ha expressat "la decepció" que sent per haver format part d'un ple dividit i amb poques accions impulsades amb unanimitat

Exercici d’honestedat important del fins aquesta setmana regidor de Junts per Berga, Cesc Torrents. Va tenir la paraula en la part inicial del ple d’aquest dijous per acomiadar-se de la resta de regidors, després d’haver presentat la renúncia. I va aprofitar aquest últim moment al ple per sincerar-se sobre el que hi ha trobat. Torrents se’n va decebut per dos motius: perquè no hi ha pogut dedicar les hores que el càrrec mereixia a parer seu i perquè venia amb la intenció de formar part d’accions impulsades per tots els regidors i, en canvi, ha trobat un ple dividit, amb dos bàndols molt dibuixats.

D’entrada, Cesc Torrents va demanar disculpes a la ciutadania. “No estic gens orgullós de la feina que he fet aquí i no crec que hagi estat al nivell. No hi he pogut dedicar el temps que hauria volgut i no n’estic orgullós. Sempre penso que a la política municipal hi dediques el que et sobre de temps i, en el meu cas, esperava que fos més”.

Per tot això, Torrents deixa una acta que recollirà Ramon Caballé, postulat com a alcaldable del partit per a les municipals del 2023. “És de lleialtat que quan algú vol agafar un càrrec públic amb força, com és el cas del Ramon, deixar-ho per als que venen amb més idees, si no hi pots dedicar el temps que voldries”, va concloure Torrents.

La segona part del comiat va pretendre fer reflexionar la resta de regidors. Torrents va admetre haver entomat l’acta “amb una idea que segurament només em creia jo i, per això, ‘he endut una dosi de realitat del que realment era”. I va afegir: “Per mi els barrets en política municipal no són tan importants, els partits polítics no són tan importants i crec més en trobar-nos en molts llocs, més que en les discrepàncies que he vist en públic en aquest ple. Sempre he pensat que ens ajunten moltes més coses que les que ens separen i, en canvi, públicament sempre hem mostrat moltes més discrepàncies”.

El fins ara regidor va reconèixer que va entrar al ple “amb la il·lusió que treballaríem 17 i no he vist aquesta comunitat conjunta de treball, sinó que sempre hi he trobat dos bàndols”. Per acabar, Torrents va fer un prec als fins ara companys de ple: “Deixeu estar el Twitter, agafeu les coses conjuntes i aneu a canviar la ciutat. Crec que hi ha poca gent aquí que busqui una cadira i el sou públic que hi ha”.

X