Sara Sánchez toca la glòria amb la punta dels dits, però queda a 56 mil·lèsimes de ser campiona

A l'inici de l'última recta de l'europeu de motociclisme femení era campiona, però Beatriz Neila va aprofitar el rebuf per superar-la in extremis just abans de passar per la bandera de quadres i, així, revalidar el títol

Final de temporada cruel per a Sara Sánchez. La pilot de Gironella estava fent un cap de setmana de traca i mocador, dibuixant exactament el camí que necessitava per proclamar-se campiona, però va veure com la rival, la madrilenya Beatriz Neila, l’avançava in extremis a la recta final per revalidar el títol.

La recta final de Mugello va ser decisiva tant en la primera prova del cap de setmana com en la segona. A la primera, dissabte a la tarda, en va sortir vencedora Sara Sánchez. Neila venia de fer la pole position als entrenaments i va fer l’últim revolt de la cursa en primera posició, però Sara Sánchez va saber enganxar-s’hi per aprofitar el rebuf i guanyar-li la partida per només 95 mil·lèsimes. Amb aquest resultat, Sánchez es va situar líder del campionat, amb només un punt de marge respecte a Beatriz Neila, a l’espera de l’última prova, l’endemà, diumenge.

El cas és que diumenge les dues pilots es van intercanviar els papers. Qui guanyés, seria campiona. I Sánchez va fer l’últim revolt en primera posició, però amb Beatriz Neila i la italiana Roberta Ponziani enganxades. Mateix escenari que hores abans, en la primera prova. Doncs bé, Sánchez va resistir en els primers metres de recta, però va acabar cedint en un final d’infart en què va veure com totes dues, Neila i Ponziani, l’avançaven. La classificació final és increïble: Neila, primera; Ponziani, segona, a 29 mil·lèsimes; i Sánchez, tercera, a 56 mil·lèsimes de la guanyadora.

Amb aquests últims resultats, la classificació ha patit una última sacsejada. Beatriz Neila revalida el títol de campiona amb 201 punts, mentre que Sara Sánchez repeteix subcampionat, amb 192 punts. Per la seva banda, Ponziani es consagra com la tercera en discòrdia, amb 129 punts.

Això sí, tot i tornar-se a quedar a les portes del títol, Sara Sánchez aquest any ha estat al capdavant més que mai i, de fet, ha guanyat 5 de les 9 proves de l’europeu, consagrant-se com una referència en el món del motociclisme femení.

X