La fotògrafa Isabel Casellas homenatja Dolors Santandreu amb una exposició sobre la Berga medieval

Les imatges de Casellas que van servir per il·lustrar i enriquir la tesi de Dolors Santandreu seran exposades al Casal Cívic de Berga fins al 31 d'octubre

Octubre medieval al Casal Cívic de Berga. La fotògrafa Isabel Casellas i Pla (Berga, 1970) ret un homenatge a la seva amiga i mentora, la historiadora berguedana Maria Dolors Santandreu i Soler (Berga, 1955-2021), mitjançant una exposició fotogràfica que recorre pels racons de la Berga medieval. Les imatges van servir a Santandreu per il·lustrar i enriquir la seva tesi doctoral sobre la Vila de Berga a l’Edat Mitjana, investigacions a les quals va dedicar bona part de la seva vida i que, gràcies a elles, els berguedans tenen un coneixement més exhaustiu d’aquesta època històrica.

Del 3 al 31 d’octubre, al Casal Cívic de Berga, es pot visitar aquesta exposició fotogràfica. La conformen 20 fotografies que ressegueixen racons de Berga tan especials com el campanar de l’Església de Sant Francesc, la Pujada de les Portes Vermelles, la plaça del Forn, el Castell de Berga, el Trencacames, el Palau dels Peguera o les Voltes d’en Claris. Tot, per transportar el visitant a la Berga medieval que Dolors Santandreu sempre reivindicava i dignificava mitjançant els seus estudis i treballs.

X