Bagà impulsa un cicle d’activitats sobre la mineria al Berguedà

La programació de xerrades, presentacions i projeccions s’allargarà tota la tardor

L’Ajuntament de Bagà impulsa el primer cicle d’activitats dedicat a la mineria al municipi i a la comarca del Berguedà. Sota el títol Encenalls culturals del carbó, el consistori ha programat una tardor de presentacions, xerrades i projeccions relacionades amb el passat miner de Bagà i de la comarca.

L’objectiu d’aquesta programació, que s’inicia aquest dissabte i s’allargarà durant tota la tardor, és recordar la importància que va tenir la mineria a Bagà i al Berguedà i a través de xerrades, presentacions de llibres i projeccions d’audiovisuals, repassar dades històriques i també descobrir algunes informacions desconegudes per bona part de la població que fan referència a un dels motors econòmics del territori durant el segle passat.

La primera proposta, tindrà lloc aquest dissabte 8 d’octubre a les 12 del migdia al Casal de la Vila. Serà la presentació del llibre La mina de la mort, a càrrec de la seva autora, Maria Favà. La publicació es un treball d’investigació sobre l’accident mortal a la mina de l’Espà l’any 1944.

El cicle d’activitats continuarà el dissabte 15 d’octubre, amb la projecció de l’audiovisual Memòries mineres de Bagà, obra d’Eduard Gonzàlez i Gerard Camps. La cita serà al Casal de la Vila a 2/4 de 8 del vespre.

La programació de l’octubre clourà el dissabte 22 a 2/4 de 8 del vespre, també al Casal de la Vila, amb el passi del documental El declivi del Carbó, de Ramon Soler, que fa un repàs a la mineria del Berguedà, des dels inicis, als anys de màxima esplendor i fins a la finalització de l’activitat.

El cicle Encenalls culturals del carbó continuarà al novembre amb més propostes.