El Grup de Defensa presenta cinc al·legacions per aturar la central de la Nou i una moció a cada ajuntament

Dijous de la setmana vinent es debatrà una moció a l'Ajuntament de Berga que busca un posicionament polític en contra del projecte. La proposta es presentarà a la resta d'ajuntaments de la comarca i també al Consell Comarcal

Una de les projeccions que l'empresa impulsora fa en l'avantprojecte. CAPITAL ENERGY

Comença la campanya del Grup de Defensa de la Natura al Berguedà per aturar la central hidroelèctrica reversible que es vol alçar al pla de Clarà, a la Nou. L’entitat ecologista ha presentat un plec amb cinc al·legacions a la Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri espanyol per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Volen forçar que el Govern espanyol retiri el projecte. La inestabilitat tectònica del terreny, l’enorme impacte ambiental que patirà la zona, la pèrdua de pastures de muntanya i terra fèrtil així com les conseqüències per la gestió de l’aigua de La Baells en època de sequera, són alguns dels motius que els empenyen a pressionar per la retirada. També han demanat ser part implicada en el projecte com a entitat ecologista de referència a la zona, de manera que se’ls informi de tots els passos que fa la tramitació.

Una moció a tots els ajuntaments de la comarca

Dijous de la setmana vinent, 3 de novembre, el ple de l’Ajuntament de Berga debatrà una moció entrada pel Grup de Defensa que demana el posicionament en contra del projecte. L’acord proposa rebutjar la central, sol·licitar al Govern espanyol que desestimi el projecte i demanar tant a l’Estat com a la Generalitat “un replantejament de les condicions per a la implantació de centrals d’energies renovables per evitar la pèrdua de pastures, conreus i espais d’alt valor per la biodiversitat”.

La moció es debatrà la setmana vinent a Berga, però el Grup de Defensa té previst presentar-la a tots els municipis del Berguedà i també al Consell Comarcal.

L’entitat també assegura que està treballant en un calendari de mobilitzacions i accions en contra del projecte i diu que les anunciarà “properament”.

X