Els promotors de la incineradora de Cercs descarten el projecte i en preparen un altre lligat al turisme

L'empresa manresana EM Spain assegura en un comunicat que pren la decisió "després d'un procés de reflexió empresarial i de diàleg amb el territori", si bé insisteix que la incineradora "era una gran oportunitat per a Cercs i l'Alt Berguedà"

Cop letal a la incineradora de Cercs. L’empresa promotora, la manresana EM Spain, ha anunciat en un comunicat que desestima definitivament la instal·lació de la planta a la central tèrmica i assegura que ja està preparant un nou projecte per aprofitar els terrenys dels quals és propietària. Aquesta vegada, però, avancen que el projecte anirà lligat al turisme i al medi natural de l’Alt Berguedà i el presentarà “en les properes setmanes”.

Pel que fa a la incineradora, EM Spain diu que ha decidit renunciar-hi “després d’un procés de reflexió empresarial i de diàleg amb les diferents parts implicades, agents i entitats socials del territori”. Això sí, l’empresa insisteix que la incineradora “era una oportunitat per a Cercs i l’Alt Berguedà”, però ara centra els seus esforços en “trobar una solució per a aquestes instal·lacions en desús i que serveixi a la vegada per al desenvolupament econòmic del territori”.

En el mateix comunicat, l’empresa detalla que el nou projecte contempla “la reconversió de les instal·lacions i els terrenys adjacents de la central tèrmica en equipaments de promoció turística i preservació del medi natural, espais lúdics i restauració i energies renovables”. I afegeixen que és una proposta “concebuda adaptant-se a les necessitats i les demandes del territori i en sinergia amb altres projectes que s’estan iniciant a la comarca, com el Parc Regional del Prepirineu català o el Pla especial de la Baells”. De fet, els promotors asseguren que ja s’han reunit amb agents del territori.