Els restaurants del Berguedà tanquen la seva tardor havent servit 1.300 menús del bolet

Hostaleria i Turisme valora positivament la campanya en un any de pocs bolets per les condicions meteorològiques

La Cuina del Bolet del Berguedà ha tancat, aquesta setmana, la seva 22a edició. La campanya de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha tornat a posar en valor el bolet com a producte estrella de la comarca durant la temporada de tardor. Des del 17 de setembre i fins el 13 de novembre, s’han servit un total de 1.300 menús del bolet als tretze restaurants que enguany han format part d’aquesta iniciativa.

Jordi Badia, president de l’Associació d’Hostaleria i Turisme, ha valorat positivament la campanya i ha recordat que enguany s’han superat lleugerament els menús servits durant el 2021 (1.200).  “Ha estat un any molt complicat pel bolet, perquè tot i que la temporada va començar molt d’hora i abundant, les condicions meteorològiques marcades per les altes temperatures i la manca de pluja, han perjudicat a la presència de bolets al bosc”, ha assegurat. Tot i aquesta situació, els restauradors han mantingut l’afluència de visitants provinents, majoritàriament de l’àrea metropolitana de Barcelona i de la comarca del Gironès, i els comensals s’han interessat per l’oferta gastronòmica al voltant del bolet.

Badia ha volgut agrair, de nou, la bona resposta dels restauradors en l’any de recuperació de la normalitat de la campanya, després dels dos anys de pandèmia, destacant l’esforç dels restauradors d’oferir preus ajustats amb productes de temporada i del Berguedà.  

Aquest 2022 han participat a la Cuina del Bolet Ca l’Amagat i Niu Nou (Bagà); La Barana, La Cabana, Cal Travé (Berga); Hostal La Muntanya (Castellar de n’Hug); Els Roures (Castellar del Riu); El Recó de l’Avi (Guardiola de Berguedà); Cal Pericas (La Pobla de Lillet); Cal Marsalet (L’Espunyola); Cal Marçal (Puig-reig); Susèn (Saldes); Cal Candi (Vilada).

La campanya ha comptat amb el patrocini de Rovellats i Abadal i també amb la col·laboració de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà amb la qual s’ha realitzat un sorteig d’un cap de setmana en un allotjament de turisme rural del Berguedà.

X