Xavi Tomasa vola a la mítica Behobia-Sant Sebastià i acaba entre els 10 primers classificats

A banda de la brillant actuació de Tomasa, en clau berguedana també destaca el gran paper de Joan Freixa Marceló o Nil Corominas

Xavi Tomasa, durant la Behobia-Sant Sebastià. OSCARHAK34

Estratosfèrica marca del berguedà Xavi Tomasa a la Behobia-Sant Sebastià. Tomasa va travessar la línia d’arribada amb un temps d’1 hora, 4 minuts i 35 segons que li va servir per acabar en una excel·lent 10a posició absoluta. El temps rebaixa en 1 minut i 10 segons la millor marca personal de Tomasa a la cursa fins ara, però curiosament tot i la rebaixada de temps, aleshores Tomasa va ser 6è i aquesta vegada s’ha hagut de conformar amb el 10è lloc. “És una mostra del nivell, que va pujant”, ha explicat ell mateix a l’Aquí Berguedà.

La Behobia-Sant Sebastià va comptar amb gairebé 30.000 inscrits i una dada més que sorprenent: per primera vegada van prendre la sortida més catalans que bascos, malgrat que la prova és al País Basc.

Entre aquests catalans hi havia desenes de berguedans. A banda de la brillant actuació de Tomasa, també convé destacar el gran paper de Joan Freixa Marceló (150è, 01:11:24) o Nil Corominas (294è, 01:14:12). Altres participants d’aquí que van aconseguir baixar de l’hora i mitja són Pau Fernández Reig (01:19:18), Toni Llargués Esclusa (01:24:16), Jordi Montanyà Altarriba (01:24:23), Pol Chertó Sarret (01:24:32) i Eloi Rotllant Burdó (01:28:48).

X