Una escultura de Jordi Tomàs es converteix en la porta d’entrada al nucli urbà de Gironella pel sud

El govern la va presentar en un acte institucional dissabte passat, amb la presència de l'artista. L'escultura dibuixa una 'G' i es defineix com "una composició global d'una mare amb el seu nadó als braços". L'artista també va apuntar que s'hi pot intuir la forma del terme municipal de Gironella

‘Maternitat’. Així s’ha batejat l’escultura que des de fa dies llueix a la rotonda sud de Gironella. És a tocar del flamant parc-mirador que fa mesos l’Ajuntament va inaugurar. L’escultura és obra de Jordi Tomàs, artista i escultor del municipi, i passa a ser la imatge de benvinguda al municipi pel sud.

En la presentació, l’alcalde, David Font, va relatar que Jordi Tomàs va posar la idea sobre la taula fa mesos: “No ens hi podíem negar i teníem clar que l’escultura havia d’ocupar un lloc a la vila”.

Per la seva banda, Tomàs va celebrar el fet hagi pogut viure la inauguració de l’escultura i va destacar-ne el detallisme. L’escultura dibuixa una lletra ‘G’ al centre, en honor a Gironella. I està inspirada en la figura d’una mare agafant el seu nadó en braços. A més, l’escultor va apuntar que s’hi pot intuir la forma del terme municipal.

Al final de l’acte, alcalde i artista van destapar la placa que des de dissabte passat llueix a tocar de la rotonda. S’hi pot llegir el següent escrit: “Escultura figurativa on s’hi apleguen tres principals formes: silueta dels límits del terme municipal, una lletra ‘G’ al centre dedicada al nom de la Vila i una composició global d’una mare amb el seu nadó als braços mirant-lo frontalment. L’obra és titulada ‘MATERNITAT’ i representa el símbol maternal d’amor i vida, per estar sempre abraçat a la Vila de Gironella”.