280.000 euros cap al Berguedà per millorar el manteniment de camins municipals

El Departament de Territori ha decidit atorgar a municipis i consells 2,78 milions d'euros en ajuts per garantir el bon estat d'aquests camins arreu del país, i una part aniran a parar al Berguedà

Mantenir les carreteres és un autèntic maldecap per als ajuntaments petits. Els municipis menys poblats del país se solen concentrar a les comarques de muntanya i solen tenir molts quilòmetres de vials municipals, amb uns costos que sobrepassen de llarg el pressupost municipal per gestionar-los. Això fa que molts consells comarcals d’arreu del país s’hagin avingut a cooperar amb els ajuntaments per poder gestionar els camins municipals per cedir els mitjans tècnics i materials als municipis quan hi ha episodis de nevades o quan cal fer actuacions en camins malmesos. I ara el Departament de Territori ha decidit atorgar a municipis i consells 2,78 milions d’euros en ajuts per garantir el bon estat d’aquests camins. D’aquests diners, uns 280.000 aniran a parar al Berguedà.

En aquests ajuts hi ha tres línies: les actuacions de neteja de vies afectades per les nevades; els ajuts directes per a l’adquisició d’equipament tècnic per al manteniment de camins; i el manteniment de camins no rodats.

Pel que fa a la neteja de camins afectats per les nevades, el Govern hi destina 287.173 euros i, d’aquests diners, el Berguedà en rep uns 22.400 euros. Aniran a parar als ajuntaments de Cercs, Gósol, la Nou, la Pobla de Lillet i Vallcebre.

Ajuntament de Cercs7.500 euros
Ajuntament de Gósol5.680 euros
Aj. de la Nou de Berguedà1.220 euros
Aj. de la Pobla de Lillet744 euros
Ajuntament de Vallcebre7.253 euros
TOTAL22. 397 euros

Una altra línia servirà perquè els consells comarcals comprin equipament tècnic que, quan calgui, servirà per desbrossar camins de titularitat municipal i o treure’n la neu. Al Consell Comarcal del Berguedà se li ha concedit un ajut de 199.999 euros.

I finalment, pel que fa a la línia de manteniment de camins no rodats de titularitat municipal, el Govern ha concedit 494.562 euros en ajuts a tot el país. Són per a camins on no passen vehicles, però que serveixen per atraure turisme i, sobretot, per ordenar-lo en el medi natural. D’aquests diners, el Consell Comarcal del Berguedà rebrà 57.28 euros.

X