El Consell rebrà 126.000 euros de la Diputació per ajudar els joves berguedans

30.000 euros seran per facilitar les coses als estudiants que vulguin estudiar, però no puguin per causes econòmiques o socials; i 96.000, per reforçar els serveis locals de joventut

30.000 euros per lluitar contra l’abandonament escolar prematur i 96.000, per reforçar els serveis locals de joventut. La Diputació de Barcelona ha anunciat aquesta setmana que concedeix aquests dos ajuts extraordinaris al Consell Comarcal del Berguedà. Ho ha fet el diputat d’Educació, Esports i Joventut, Josep Monràs, en una visita al Consell. L’han rebut el president comarcal, Josep Lara, i el conseller de Joventut, Abel Garcia, acompanyats de la coordinadora d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació, Teresa Sambola.

Injecció per als estudiants en situació vulnerable

Pel que fa als 30.000 euros contra l’abandonament escolar prematur, els diners es destinaran a acompanyar estudiants del Berguedà que finalitzin l’ESO i tinguin actituds i aptituds per cursar cicles de Formació Professional (FP) però que es trobin en una situació social i econòmica vulnerable que els ho impedeixi. El Consell col·labora amb la Fundació Impulsa per dur a terme aquesta feina.

Aquesta ajuda també servirà per crear una taula de formació professional, un espai de coordinació en què diferents agents socials (centres educatius, teixit empresarial i administració pública) determinin com arrelar els joves al territori a través de la formació i orientació al món laboral.

Programa Escolta Jove al Berguedà

Els 96.000 euros restants serviran per desplegar el programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte reforça els serveis locals de joventut dels municipis amb personal competent en l’àmbit socioeducatiu o de la psicologia social. Així mateix, es reforcen les funcions d’informació, orientació i acompanyament dels joves.

El programa Escolta Jove és l’eina de la Diputació per fer front a problemàtiques específiques que pateix la població jove d’ençà de la covid-19. Els indicadors palesen que la pandèmia ha agreujat comportaments o situacions de risc d’aquest col·lectiu. Així, es calcula que un 30,3% de la població entre 18 i 24 anys ha patit atacs d’ansietat o pànic, enfront del 15,8% de la població total. O bé que la taxa d’abandonament escolar prematur (entre els 18 i els 24 anys) se situa el 2021 va ser del 14,8% a Catalunya.

X