El comerç, molest amb el govern de Guardiola per haver portat la gent gran a La Roca Village: “És una enorme irresponsabilitat”

L'alcalde, Josep Lara, entén les crítiques dels botiguers, però insisteix que "no hi ha cap mala intenció darrere" i que el viatge va ser una proposta de la gent gran on l'Ajuntament va donar un cop de mà

Presentació de la campanya de Nadal que, ara, ha

Malestar de la Federació del Comerç Berguedà amb l’Ajuntament de Guardiola per haver-se endut la gent gran del municipi al centre comercial de La Roca Village, al Vallès Oriental. L’Ajuntament de Guardiola va fer una publicació a les xarxes socials la setmana passada on explicava que havia organitzat una excursió per a la gent gran al Castell de Santa Florentina (Canet de Mar) i una tarda de compres a La Roca Village. Tot i que més tard l’Ajuntament va retallar el post i va treure la part de les compres al centre comercial, la Federació del Comerç va ser a temps de llegir-lo i ha emès un comunicat on assegura que ho veu com “una enorme irresponsabilitat”.

Els comerciants -immersos en la campanya de Nadal– recalquen que respecten “la llibertat dels ciutadans de comprar el que vulguin i on vulguin”, però recriminen que “en cap cas aquesta activitat pot estar promoguda i cofinançada per cap administració comarcal, per més petita que sigui”. Per tot plegat, veuen els fets “d’extrema gravetat” i critiquen que, a més, l’alcalde de Guardiola, Josep Lara, sigui el màxim responsable del Consell Comarcal.

La Federació entén que “no hi ha cap mala fe” darrere, però sí que consideren que l’escapada a La Roca Village “posa de manifest el desconeixement, no només de les necessitats del comerç comarcal, sinó dels seus màxims perills, per part dels màxims representants comarcals”.

Lara entén la crítica, però assegura que “s’han barrejat coses”

Preguntat per l’Aquí Berguedà, l’alcalde de Guardiola i president del Consell, Josep Lara, ha apuntat que “no hi ha cap mala intenció darrere”. Lara ha defensat que és una activitat proposada des de la junta del casal de la gent gran: “L’Ajuntament, com sempre, els ha ajudat perquè puguin portar a terme les activitats que desitgin, perquè és l’acord que tenim”.

El plat fort de la jornada era la visita al Castell de Santa Florentina, però aprofitant el viatge la gent gran va acordar fer una aturada a La Roca Village per descobrir l’indret. “Em consta que va ser una parada ràpida, de no més de mitja hora, i dubto molt que s’hi fessin grans compres”.

Lara, a més, creu que “s’han barrejat coses”. Entén la queixa dels botiguers, però recalca que des de l’Ajuntament “totes les compres que es fan per organitzar actes es fan localment”.

X