Ingressa a presó un home detingut per dos robatoris amb força a domicilis a Berga

Formava part d'un grup de tres lladres que el dia 23 van intentar robar en dues cases dels Pedregals. En una no van poder; en l'altra sí, però ja s'ha pogut recuperar tot el material sostret

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga van detenir, el 23 de desembre, un home de 21 anys, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força a domicilis, un d’ells en grau de temptativa.

El dia anterior, el 22 de desembre, els Mossos van rebre l’avís d’un testimoni que havia vist tres persones en el seu jardí i que, en cridar-los l’atenció havien marxat corrents. Els fets van passar al vespre en una casa de quatre vents situada a la urbanització els Pedregals de Berga.

Quan els agents van arribar a la urbanització van localitzar a tres homes amagats en unes bardisses que, en veure la policia, van fugir. Els mossos van aconseguir interceptar un dels homes després de córrer darrere d’ell entremig d’una zona boscosa de difícil accés. Els altres dos van aconseguir escapar.

En l’escorcoll, els agents van localitzar tornavisos, joies, rellotges i dues guardioles amb diners dins d’una bossa que portava l’escàpol. Davant la troballa, els Mossos van iniciar una investigació i van determinar que els objectes procedien de dues cases dels Pedregals.

Les dues cases, pròximes l’una de l’altre, havien estat forçades aquella mateixa tarda. En una d’elles els lladres no van aconseguir accedir-hi, però en la segona van arrancar la reixa de ferro d’una de les finestres i un cop dins van regirar tot l’interior.

Després de poder localitzar els propietaris de la segona casa, els investigadors van mostrar-los els objectes recuperats i ràpidament els van identificar com a seus.

Davant d’aquests fets, els agents van detenir l’home com a presumpte autor de dos robatoris amb fora, un d’ells en grau de temptativa. La investigació continua oberta per tal de localitzar els altres dos lladres.

El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga el 24 de desembre i en va decretar el seu ingrés a presó.