Els busos entre el Berguedà i Barcelona seguiran a meitat de preu: 10 viatges per 26,65 euros

El govern espanyol allarga el descompte del 30% en aquelles comunitats autònomes que complementin el descompte fins al 50%. És el cas de Catalunya, on l'ATM va anunciar fa uns dies que manté el 20% de bonificació en les tarifes per als usuaris habituals del transport públic

El preu de la targeta de 10 viatges entre el Berguedà i Barcelona seguirà clavat als 26,65 euros tot el 2023. L’1 de setembre va entrar en vigor la mesura conjunta entre el govern espanyol i el català que abaratia l’abonament un 50%. I aquest desembre calia prendre la decisió de renovar-la o no, perquè caduca a finals d’any. Doncs bé, fa uns dies l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va anunciar que manté el 20% de descompte que aplica des del setembre, i aquest mateix dimarts el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que la Moncloa també allarga la bonificació del 30% en aquelles zones on es complementi fins al 50% (que és just el que passa a Catalunya).

Tot plegat fa que l’abonament de 10 viatges segueixi en un preu mínim històric. El setembre va passar de 53,25 a 26,65 i, a banda, s’hi segueix incloent una T-Casual de 10 viatges per moure’s per Barcelona en transport públic. Si agafem la T-Casual com un regal, el viatge a Barcelona surt a poc més de 2,6 euros. Si descomptem els 11,35 euros que costa una T-Casual en qualsevol màquina expenedora de Barcelona, el viatge entre la ciutat comtal i el Berguedà queda per tot just un euro i mig.

El 30%+20% s’aplica -com fins ara- als abonaments que connecten el Berguedà i el Ripollès amb Barcelona, i també a l’abonament per anar en bus entre el Berguedà i el Bages, que continua congelat als 17,65 euros (abans en costava 35,25).

X