L’exjugador professional Álvaro Ferrer i l’Handbol Berga s’alien per portar al Berguedà el primer campus de tecnificació d’handbol

Tindrà tres seus, Berga, Gironella i Puig-reig, i a banda comptarà amb una activitat paral·lela: una xerrada sobre els valors de l'esport, a Puig-reig, diumenge 8 al matí

Berga, Gironella i Puig-reig acullen del 2 al 4 de gener un campus de Reis d’handbol dirigit per l’exjugador professional Álvaro Ferrer. La iniciativa és el resultat de la cooperació de l’empresa a través de la qual Ferrer organitza campus i l’Handbol Berga. L’exjugador volia portar el campus al Berguedà perquè havia detectat un interès de la zona en les edicions que s’han fet a Santpedor i l’Handbol Berga tenia interès a fer un campus de tecnificació d’handbol per continuar amb el seu objectiu d’atraure més nens a l’esport i dotar de múscul l’handbol a la comarca. Era un win-win de manual.

El campus comptarà amb uns 55 nens i nenes d’entre 6 i 16 anys. Les sessions dels dies 2 i 3 de gener es faran al pavelló de Berga i el de Puig-reig, mentre que el dia 4 s’organitzaran a Puig-reig i Gironella perquè el de Berga està ocupat.

Álvaro Ferrer, una trajectòria envejable

Álvaro Ferrer (Granollers, 1982) va ser jugador d’handbol d’elit fins a la temporada 2019. En els seus anys en actiu, va jugar al Balonmano Granollers, l’Ademar de Lleó, l’Atlètic de Madrid, el Porto, el Hannover Burgdorf i el BM Aragon. A més, ha estat 16 vegades internacional amb la selecció espanyola d’handbol.

I quan es va retirar volia “tornar a l’handbol tot el que m’havia donat”, ha explicat el mateix Álvaro Ferrer en una roda de premsa al Consell Comarcal del Berguedà. I així va començar a fer campus amb el seu nom. Precisament per això, Ferrer recalca que no viu de fer el campus i que la principal meta de la iniciativa és la transmissió de valors i la difusió d’un esport com l’handbol. “Berga és un oasis d’handbol al Berguedà i Santpedor ho és del Bages. I fora d’això, quan els nanos juguen fora, cal fer viatges d’una hora i mitja o dues hores per arribar a la pista rival. És una cosa que hem de treballar. I això només se soluciona fomentant la creació de més clubs”, ha afirmat.

En aquest últim aspecte, el president de l’Handbol Berga, Marc Pons, ha afirmat que des del club, que ara mateix és l’únic a la comarca, tenen “arrelament a Berga, però vocació comarcal”. Pons ha afegit que “nosaltres hem de fer l’empenta inicial, però sempre hem dit que estaríem encantats que d’aquí a uns anys hi hagi prou nens i nenes perquè es puguin fer equips en altres municipis de la comarca”. I fer un campus de tecnificació de l’esport aplana aquest camí.

Els valors en l’esport

A banda del campus, l’organització ha programat una activitat complementària a Puig-reig. Serà diumenge de la mateixa setmana, 8 de gener, i analitzarà els valors en l’esport.

Se celebrarà de 10 a 13 h. Consistirà en una xerrada inicial a La Sala de Puig-reig adreçada a famílies i joves que practiquen esport sobre els valors que es treballen i transmeten en aquest àmbit. Anirà a càrrec d’Álvaro Ferrer i del gerent del centre Reir, Dani Julià, que treballa amb infants en risc d’exclusió social, i Jordi Madera, esportista paralímpic.

A les 11:30 h, començarà la segona part de la jornada: una sessió pràctica al pavelló de Puig-reig on es posarà a pràctica tot el que s’haurà dit a la xerrada. És una activitat oberta a totes les famílies i joves que vulguin gaudir d’una jornada de reflexió i pràctica de l’esport i els seus valors.

La unió de quatre administracions diferents

El nou vincle entre l’Handbol Berga i Álvaro Ferrer és possible gràcies a una col·laboració a quatre bandes entre quatre administracions: els ajuntaments de Berga, Puig-reig i Gironella, i el Consell Comarcal.

Des de l’ens comarcal, Abel Garcia, conseller d’Esports i Joventut, ha explicat que “el Consell Comarcal fa de paraigües i col·labora en aquest projecte transversal que implica esports i joves”. El conseller Garcia ha exposat “donem suport a un campus molt potent amb transcendència i ressò” i ha destacat la importància que un històric de l’handbol espanyol s’interessi per fer feina al Berguedà. Garcia, a més, ha anunciat que el Consell col·laborarà amb el projecte d’Álvaro Ferrer per evitar “l’abandonament de la pràctica esportiva dels joves” i perquè a través de l’esport es fomenta la igualtat i la cohesió.

Per la seva banda, el regidor d’Esports de Berga, Isaac Santiago ha destacat “la unió de les administracions per ajudar a les entitats com l’Handbol Berga perquè l’esport arribi a tothom”. Per la seva banda, Cristian Pérez, regidor d’Esports de Puig-reig, ha expressat la seva satisfacció per poder col·laborar en aquesta iniciativa i ha reivindicat la tradició d’handbol que hi havia hagut a Puig-reig i la voluntat que, algun dia, es pugui reprendre.

X