L’Ajuntament de Bagà incrementa fins a 20.000 euros la partida de pressupostos participatius

La població i les entitats poden presentar propostes per fins el proper 19 de febrer de manera telemàtica o a les oficines de l’ajuntament

Més diners a la partida dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Bagà. Després de la bona resposta de la proposta el 2022, l’Ajuntament ha incrementat fins a 20.000 euros la partida. Són 5.000 euros més que en la primera edició, l’any passat.

En una primera fase la ciutadania pot presentar a l’Ajuntament propostes d’inversió. El termini s’obre aquest dilluns, 23 de gener i s’allargarà fins el 19 de febrer. Les persones majors de 16 anys empadronades a Bagà podran presentar una proposta, mentre que les entitats i associacions sense ànim de lucre amb seu social a Bagà podran presentar fins a dues propostes cadascuna. Els projectes que es presentin al procés participatiu han de generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, ser un projecte d’inversió i ser viable tècnica i econòmicament, no sobrepassant els 20.000 euros.

Les propostes es poden presentar telemàticament, a través de la seu electrònica mitjançant una instància genèrica. Caldrà especificar la proposta, la justificació i una estimació del cost econòmic de la proposta. Per a aquelles persones que no estan habituades a l’ús d’aquest tipus d’eines en línia les propostes també poden presentar-se a les oficines de l’Ajuntament.

En una segona fase l’Ajuntament validarà la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes i sotmetrà a votació popular els projectes que compleixin amb tots els requisits. La ciutadania podrà votar un màxim de tres propostes del 27 de febrer al 19 de març.

X