Estrenen uns ajuts per atraure metges de família a la Catalunya central i garantir el relleu generacional

Les persones que obtinguin l’ajut podran dedicar 16 hores setmanals a la realització del doctorat, a través de l’IDIAPJGol, i 24 hores a la tasca assistencial com a facultatiu/va especialista en Medicina de Família a l’ICS Catalunya Central

Primera convocatòria dels ajuts Centra’t per atraure professionals de Medicina Familiar i Comunitària a la Catalunya central. És una iniciativa de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol), la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central i la Fundació Dr. Antoni Esteve.

En total, s’atorgaran tres ajuts a professionals que acabin el MIR de Medicina Familiar i Comunitària en el curs 2022-2023 i que tindran accés a un contracte d’un any de durada, amb una possible pròrroga d’un altre any, per desenvolupar la seva carrera en els àmbits de la recerca i assistencial alhora.

En concret, les persones que obtinguin l’ajut podran dedicar 16 hores setmanals a la realització del doctorat, a través de l’IDIAPJGol, i 24 hores a la tasca assistencial com a facultatiu/va especialista en Medicina de Família a l’ICS Catalunya Central.

Captació de talent per assegurar el relleu generacional

Aquesta convocatòria té per objectiu col·laborar en la formació integral de joves professionals de Medicina Familiar i Comunitària, donant-los l’oportunitat de realitzar un treball de recerca que pugui ser la base de la seva tesi doctoral i, en paral·lel, continuar amb la vinculació assistencial, docent i universitària al territori.

En el context de la Catalunya Central esdevé clau la captació i retenció del talent per tal d’assegurar el recanvi generacional en l’àmbit assistencial, docent i de recerca, tenint en compte el doble component docent de pre-grau i post-grau.

Procés de sol·licitud

El termini màxim per a la presentació de candidatures és l’1 de març de 2023. En aquest enllaç es pot accedir a les bases completes i aquí es pot cursar la inscripció.

X