El Magikae, el festival de màgia de Gironella, es consolida i s’allargarà tot un cap de setmana

Serà l'1 i el 2 d'abril i s'hi inclouran cursos de màgia infantil i espectacles per a tots els públics, tant per nens com per adults

Hi haurà segona edició del Magikae. El festival de màgia de Gironella ha anunciat aquest dimarts que ja té gairebé a punt el seu certamen de consolidació. Serà l’1 i el 2 d’abril i, per tant, per primera vegada s’allargarà tot un cap de setmana. El festival va néixer l’any passat com un dels fills d’Una Tona de Màgia, el festival que es fa a Tona, però des d’un primer moment l’organització va deixar clar que la intenció era fer-lo créixer any rere any.

En aquesta edició s’hi inclouran cursos de màgia infantil i espectacles per a tots els públics, tant per nens com per adults. “És hora de trencar l’estereotip que la màgia només és per nens i la programació del Magikae ens ho demostra”, ha assegurat el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall.

El director del festival, Jordi Pota, ha destacat que la majoria d’espectacles són a l’aire lliure i amb entrada gratuïta. Només cal comprar entrada pel curs de màgia per a infants de 5 a 13 anys, per a l’espectacle El domador de puces de Fèlix Brunet, i per als dos grans xous que es faran al final de cada jornada, tant dissabte com diumenge. El mateix Pota serà el presentador d’una gala internacional, dissabte a les 9 del vespre, amb el madrileny Héctor Mancha (Gran Premi Mundial de Màgia) i el belga Sébastien Dethise. De cara a diumenge, Héctor Mancha tornarà a trepitjar l’escenari de l’Espai El Blat amb l’espectacle ¡Mago lo serás… tú!.

El preu de l’entrada per al curs de màgia (dos quarts d’11, dissabte) i per a l’actuació de Félix Brunet (a les 11 i a 2/4 de 5, diumenge) serà de 2 euros, mentre que els xous finals de cada jornada costaran 6 euros anticipadament i 8, a taquilla. “Els mateixos espectacles a Barcelona costen 10 vegades més”, ha assegurat Jordi Pota.

Les entrades ja estan a la venda al nou espai web del festival.

La màgia també arriba a les escoles

El regidor Lluís Vall també ha avançat que la segona edició del Magikae anirà lligada a un espectacle addicional per als centres educatius. Serà el 29 de març i s’adreçarà a l’alumnat de quart, cinquè i sisè de primària de les diferents escoles de Gironella.

A banda, durant el cap de setmana, hi haurà un mercat de màgia, amb mitja dotzena de parades a la plaça de la Vila, davant l’Ajuntament.

X