L’alcalde, Ivan Sànchez, candidat de la CUP a les eleccions a Berga

Ivan Sànchez serà el candidat de la CUP a les eleccions del 28 de maig a Berga. Els cupaires ho han anunciat aquest dimarts en una roda de premsa a la plaça de Sant Pere, calcant l’escenografia i l’estratègia utilitzada fa quatre anys per presentar Montse Venturós com a candidata a la reelecció.

“Nosaltres volem presentar un projecte, no un cap de llista, i un projecte continuïsta”, ha dit Sànchez, justificant la demora de l’anunci. També ha reconegut que “hi ha hagut molts debats interns” per consensuar els moviments a fer.

Nous noms i adéus confirmats

La presentació de Sànchez com a candidat també ha servit, com fa quatre anys, per presentar els 10 primers noms de la llista. La CUP, això sí, només ha presentat les persones, però encara no n’ha avançat l’ordre. Ara bé, la roda de premsa ja ha permès veure les noves cares de la candidatura: l’anestesiòloga de l’hospital Andrea Corominas, la investigadora Mireia Foradada, l’arquitecta Sara Vima, el tècnic de so Martí Ballús i la músic Rosa Rodríguez.

A aquests noms, se sumen a d’altres que ja formen part de l’actual equip de govern: Aleix Serra, Guillem Canal i Isaac Santiago. Així, també se certifica que Andreu Comas, Marià Miró i Eloi Escútia deixaran el ple de l’Ajuntament aquest mandat i queda en interrogant si ocuparan els últims llocs de la llista o no.

El candidat ha constatat que han buscat “la continuïtat de persones que ja coneguin l’administració” i també la incorporació de “cares noves que aportin aire fresc i noves visions”. L’ordre definitiu de la llista es donarà a conèixer a mitjans d’abril.

Els 10 rostres que encapçalaran la llista de la CUP el 28 de maig. MARC CANTURRI

“S’ha demostrat que som capaços”

Són les primeres eleccions que la CUP afronta sense Venturós, la candidata en els dos últims comicis, els dos que els cupaires han guanyat. Sobre el canvi de lideratge, Sànchez ha admès que “ningú s’imaginava un horitzó sense la Montse”, però ha assegurat que “aquests dos anys ens avalen per seguir endavant”.

L’actual alcalde ha admès que en els últims vuit anys “s’ha demostrat que som capaços de governar sense problemes“. I ha afegit que “caldrà veure si el nostre projecte continua sent el millor per a la ciutat, que creiem fermament que sí que ho és”.

Els sis anys de trajectòria a l’Ajuntament

Ivan Sànchez (Berga, 1982) es presentarà, doncs, per tercera vegada a unes eleccions. El 2015 va ser el número 8 de la primera llista que encapçalava Montse Venturós i que va guanyar aquelles eleccions. La CUP va aconseguir sis cadires al ple i, tot i que Sànchez no va entrar a l’Ajuntament aquell mateix estiu, sí que ho va fer al cap de dos anys, a mig 2017, per substituir Anna Alsina. D’entrada, va assumir les àrees d’Esports, Drets Socials, Patrimoni Cultural i Museus.

El 2019 la CUP va tornar a presentar Montse Venturós com a candidata. En aquella ocasió, Ivan Sànchez va ser el número 3 de la llista, només per darrere de la pròpia Venturós i de l’actual regidor d’Urbanisme, Aleix Serra. La CUP va fregar la majoria absoluta, obtenint vuit cadires al ple, i va revalidar l’alcaldia. D’entrada, Sànchez va assumir Comunicació, Drets Socials Bàsics, i Patrimoni Cultural i Museus. I això el va posar en l’ull de l’huracà amb l’esclat de la pandèmia, convertint-lo en la mà dreta de Venturós en la gestió dels brots en residències.

Amb la renúncia al càrrec de Venturós a mig mandat, Sànchez va ser investit com a alcalde. Amb el canvi, el nou alcalde va passar a tenir un 100% de dedicació a l’Ajuntament i va assumir àrees que fins aleshores penjaven de Venturós, com ara Governació.

X