Pacte no escrit entre la pluja i els castells en la primera diada de la temporada dels Castellers de Berga

Pocs minuts després d’acabar els pilars de comiat van començar a caure les primeres gotes de la pluja pronosticada i les tres colles van traslladar-se al pavelló per dinar-hi i tancar la jornada

Pilars de 4 de comiat dels Castellers de Berga, a Gironella. PONTIROCA

Pluja i castells s’han entès escrupolosament en la primera diada de la temporada dels Castellers de Berga. Va ser diumenge, a la Fira de Sant Josep de Gironella, i tot i que la pluja hi estava més que pronosticada, les primeres gotes no van caure-hi fins just després d’acabar els pilars de comiat. Abans, Castellers de Berga, Castellers de Cornellà i la Colla Jove de Castellers de Sitges van tenir temps d’alçar totes les seves construccions.

Després de començar la diada amb dos pilars de quatre, la colla berguedana va descarregar el 3 de 7 a la primera ronda, el 4 de 7 a la segona i el 4 de 6 amb agulla a la darrera. Els de la camisa blava van tancar l’actuació amb dos pilars de quatre. Els sitgetans van optar pel 3 de 7, el 4 de 7 i el 5 de 6, mentre que els cornellanencs van completar el 4 de 7, el 4 de 6 amb agulla i el 3 de 6.

Amb les gotes de pluja havent fet, les tres colles van traslladar-se al pavelló poliesportiu de Gironella. Allà van gaudir d’un vermut amb el músic Jacob Comellas, una fideuada i una sobretaula amb micròfon obert.

(A sota, fotos de Josep Pontiroca, cedides per la colla)

X