La Volta a Catalunya i Berga: primers contactes perquè torni a passar pel centre de la ciutat

L'alcalde, Ivan Sànchez, ha aprofitat l'etapa d'aquesta edició entre Olost i la Molina per establir un primer contacte amb la direcció i per concretar una reunió a Berga amb els organitzadors de cara a l'abril

Imatge publicada per l'alcalde, Ivan Sànchez, des de l'interior d'un dels cotxes de l'organització, aquest dimecres, seguint una etapa de la Volta. IVAN SÀNCHEZ (TWITTER)

La Volta Ciclista a Catalunya podria tornar al centre de Berga en les pròximes edicions. L’edició d’enguany s’està disputant aquesta setmana i dimecres es va disputar una etapa entre Olost (Osona) i la Molina (la Cerdanya). L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, va aprofitar l’ocasió per acostar-s’hi i l’organització el va convidar a viure la prova des d’un dels cotxes oficials. A banda, l’alcalde va poder establir un primer contacte amb la direcció i va concretar una reunió, aquest abril, quan hagi acabat la cursa, a Berga, per estudiar la possibilitat que en futures edicions la prova torni al centre de la ciutat.

Sànchez ha avançat a l’Aquí Berguedà que vol posar sobre la taula la idea que la Volta torni a passar pel centre de la ciutat i, fins i tot, que pugui acollir un inici o final d’etapa. A l’altra banda, l’alcalde assegura que hi ha trobat una direcció oberta a parlar-ne i, prova d’això, és que els mateixos organitzadors s’han avingut a desplaçar-se a la ciutat, quan acabi la prova, per reunir-se amb el govern.

Sànchez ha destacat que el periodista berguedà, Isaac Vilalta, especialista en ciclisme, ha estat clau per establir aquest primer contacte amb la direcció de la cursa. Sobre l’experiència de dimecres entre Olost i la Molina, l’alcalde ha assegurat que va sortir-ne amb la sensació que “és una cursa molt ben organitzada” i ha afegit que “Berga i els seus entorns podrien ser un paisatge ideal” per posar a prova els participants en futures edicions.

La Volta no passa per dins de Berga des del 1967

La Volta Ciclista a Catalunya no ha tingut cap final d’etapa a Berga des del 1959. Des d’aleshores, la prova ha passat una vegada per dins de la ciutat, el 1967, però només com a punt de pas en plena etapa. Això sí, el 2001 els aficionats berguedans van poder gaudir de ciclisme als carrers cèntrics, gràcies a la ja desapareguda Setmana Catalana de Ciclisme. Tot plegat, només dos anys més tard que la Vuelta a Espanya també resseguís alguns carrers de la capital, el 1999, en una etapa que va tenir final als Rasos de Peguera.

X