Gironella instal·larà un segon punt de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi

El nou punt s’ubicarà a l’aparcament de la zona esportiva i permetrà la càrrega de dos vehicles simultàniament

L’Ajuntament de Gironella instal·larà un segon punt de recàrrega semi-ràpida al municipi. El nou punt s’ubicarà a l’aparcament de la zona esportiva i permetrà la càrrega de dos vehicles simultàniament.

Aquest serà el segon punt de recàrrega que instal·la l’Ajuntament al municipi, i serà gratuït els primers 30 minuts de càrrega. Hi podrà carregar qualsevol usuari que disposi de la targeta corresponent per accedir al punt de càrrega, i el pagament s’ha de fer a través d’una aplicació mòbil. Un cop finalitzada la càrrega, es descomptarà l’import dels primers 30 minuts de càrrega i s’abonarà a la targeta en un termini de 10-15 dies.

El funcionament de càrrega és el mateix que al punt instal·lat a l’aparcament de l’Espai el Blat, explica David Font, l’alcalde. “Hem escollit la zona esportiva al tractar-se d’un punt amb molt moviment de gent també, tant per l’activitat esportiva que es practica com per ser també un punt d’on parteixen rutes pels entorns naturals del municipi”, ha afegit.

L’alcalde explica que, des de la posada en funcionament de la taxa per l’ús del punt de recàrrega de l’Espai el Blat, no s’ha notat una disminució de les càrregues, sent 63 el nombre de persones usuàries diferents. La recaptació, que és de poc més de 350 euros, ha servit bàsicament per evitar també usos excessius del punt de recàrrega.

La instal·lació d’aquest punt té un cost de 28.857,78 €, i l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 5.588,44 € provinents del Programa d’incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) impulsat pel govern de l’Estat.