El Sobrepuny encetarà la Copa Catalana de Curses Verticals i estrenarà un canicròs en el seu 10è aniversari

Dissabte, la vertical obrirà la copa catalana de la disciplina i s'estrenarà un canicròs; i diumenge hi haurà tres trails, de 12, 21 i 37 km

Clàudia Sabata, durant la Copa Catalana de Curses Verticals. QUIM P. CASADESÚS (FEEC)

La vuitena edició de la Copa Catalana de Curses Verticals obrirà la llauna al Berguedà. Serà dissabte 15 d’abril en la 10a edició de la pujada al Sobrepuny. Per desena vegada consecutiva, l’Associació de Muntanyencs Berguedans porta curses de muntanya a la Nou de Berguedà. La inclusió de la vertical en la Copa Catalana de Curses Verticals és un dels plats forts de l’edició, però n’hi ha més.

La vertical -de 4 km i 800 metres de desnivell- serà dissabte, però l’endemà, diumenge, hi haurà tres curses més, trails, de 12, 21 i 37 quilòmetres, respectivament. A més, aquesta vegada l’Associació de Muntanyencs Berguedans impulsa la primera edició del canicròs, de 6,7 quilòmetres i un desnivell positiu de 400 metres. Serà dissabte, com la vertical, i l’organització el presenta com una prova “apta per a tots els nivells de corredors” i només amb dificultat tècnica en algun punt molt concret del recorregut.

Les inscripcions

Les inscripcions per a la vertical ja estan tancades. Ara bé, per a la resta de la cursa encara s’hi és a temps. Per participar-hi, cal estar en possessió de la llicència de la FEEC, la FEDME o altres federacions estrangeres adherides a la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme o a la Federació Internacional de Curses de Muntanya. En cas de no disposar de cap llicència, l’organització proporciona una assegurança temporal per al dia de la cursa. Pel que fa al canicròs, la mateixa inscripció ja inclou assegurança.

Les inscripcions a les modalitats que continuen obertes es poden fer AQUÍ

​Una fira complementària i un vermut musical

Aquest any, a més, l’organització de la cursa s’ha aliat amb l’Ajuntament de la Nou per organitzar una fira de productes del Berguedà durant tot el cap de setmana. Dissabte la mostra estarà oberta de 10 del matí a 7 de la tarda i diumenge, de 10 del matí a 3 de la tarda. A banda, dissabte, de 12 a 2 del migdia, hi haurà vermut musical a la zona de la cursa amb l’actuació dels Trinxats.

X