Berga demanarà un informe a la Generalitat per donar el vistiplau a fer la funerària amb crematori a l’antic Menfis

És una de les últimes fases per poder aprovar la modificació urbanística que permeti a la funerària poder tirar a terra l'antiga discoteca per fer-hi un edifici a mida

Últims passos perquè la Funerària Ferran de Berga tingui via lliure per fer obres i traslladar-se a la zona de l’antiga discoteca Menfis. Aquest dijous, al ple d’abril a l’Ajuntament, s’aprovarà demanar un informe mediambiental a la Generalitat per poder donar el vistiplau a la nova infraestructura, que inclouria els serveis de tanatori, un espai on fer cerimònies i també un crematori que eviti que, per incinerar un difunt, les famílies berguedanes hagin d’adreçar-se a Terrassa.

L’alcalde, Ivan Sànchez, i el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, han explicat en la roda de premsa prèvia al ple que, en els últims mesos, els tècnics municipals i els propietaris de la funerària han anat perfilant la modificació urbanística necessària a la zona per tal que la funerària no s’hagi de cenyir a la forma dels actuals edificis.

Ara per ara, el pla urbanístic diu que les piràmides de l’antiga discoteca són intocables i que, tot el que s’instal·li a la zona, s’ha de fer respectant els volums existents. Això no encaixa amb les pretensions de la funerària i, per això, s’ha treballat en una modificació urbanística que permeti enderrocar les piràmides del Menfis per tal que els nous propietaris de l’espai s’hi facin una infraestructura a mida i adaptada a la seva feina.

La modificació urbanística està molt encaminada, segons el govern, però l’informe mediambiental que ara es demanarà a la Generalitat és un dels últims passos previs abans de poder-la portar a aprovació al ple. “L’Ajuntament no participa ni en la inversió ni en el projecte, però el que sí que ha de fer és facilitar al màxim la integració urbanística”, ha dit Serra.

Un espai integrat que reverteixi l’abandonament de la zona

Aleix Serra ha explicat que “les actuals piràmides ara es veuen des de tot Berga i el que ens consta que busca la propietat és poder fer un edifici molt més integrat a la zona”. El regidor també ha avançat que la funerària ha mostrat predisposició a utilitzar plaques solars per generar l’energia necessària per fer funcionar el nou equipament i ha deixat clar que l’equip de govern ho veu bé i confia que els últims passos burocràtics no bloquegin el projecte: “Tindrem l’avantatge de poder portar el servei aquí i creiem, pel que hem anat veient, que els inconvenients ambientals seran nuls”.

El regidor d’Urbanisme també ha comentat que els veïns de la zona són els primers interessats en què es desbloquegi la situació d’abandonament que hi ha a l’actual zona del Menfis, i així ho van demostrar en la consulta pública que es va fer abans d’iniciar la tramitació dels canvis urbanístics a l’espai. Confien, això sí, que tots els informes que es demanin a altres organismes siguin favorables i que tothom en surti beneficiat.

X