El Vieer Fest 2023, a la Torre Nova de Cal Pons

El vi de proximitat s'estrena com a protagonista d'una mostra on hi trobarà cerveses artesanes, productors de proximitat, música, màgia i patrimoni industrial. Tot, aquest diumenge, 16 d'abril, al matí i a la tarda

Torna el Vieer Fest. I ja en van set. La mostra aterra aquest diumenge, 16 d’abril, a la Torre Nova de Cal Pons, i ho fa mantenint intacta l’essència de les edicions anteriors: recuperant i donant vida al patrimoni industrial i cultural de Puig-reig.

La mostra encaixarà un any més la divulgació i la reivindicació del patrimoni industrial del municipi, amb la cervesa artesana, el vi, la gastronomia i el producte de proximitat. En les sis edicions anteriors, hi han assistit cada any més de mil persones, i enguany l’organització vol consolidar la bona acollida.

La segona després del Covid

L’any passat, després de dos anys sense poder celebrar-se, el Vieer Fest va inundar els carrers de l’Ametlla de Merola i els va convertir en una celebració plena de vida i història. Un punt de retrobada perfecte després de mesos i mesos de tancament, on no va faltar de res. El Vieer Fest es caracteritza per potenciar el descobriment (o redescobriment) d’allò que pot ser quotidià, però a vegades resulta invisible als ulls. Per això aposten per la proximitat i la posada en valor del que tenim a prop, tant a nivell històric com gastronòmic. La mostra té com a principal objectiu que el públic s’acosti a propostes cerveseres, vitivinícoles i gastronòmiques de proximitat en un ambient relaxat i un marc històric incomparable, per poder aprofundir i degustar tot el que tenen per oferir.

Una vegada més, la cervesa artesana serà un dels puntals de la mostra amb la participació dels elaboradors Grenyut, La Pirata, Minera i Kom Beer.

El vi de proximitat s’estrena

Per primera vegada, a més, aquest any introduiran el vi de proximitat, que degut a les progressives alteracions climàtiques cada vegada més anirà assumint importància i que ja està assolint unes cotes qualitatives molt notables. La proposta vinícola anirà a càrrec de Victoria Vins Gironella. Complementaran l’oferta de begudes de la mà dels puigreigencs Terrers Degustació, que oferiran cocteleria, vermuteria i altres begudes no alcohòliques.

La gastronomia també hi serà present amb la participació de les propostes locals del restaurant Ca La Quica. La redissenyada proposta de Casa Madriles, de Berga, tampoc hi faltarà, amb producte d’alta qualitat i elaboracions tradicionals.

Pel que fa a la proposta musical i cultural, el públic podrà gaudir de dos DJ’s de nivell: DJ Miqui Puig, al migdia; i DJ Nicole, a la tarda. A banda, durant el matí, el mag i il·lusionista Pere Rafart farà actuacions a l’interior de la Torre Nova. I la música clàssica de String Quartet, portarà l’ambient les festes de l’època durant la tarda, amb Sergi Renom i Mònica Roca al violí, Adrià Trulls a la viola, i Bernat Molas al violoncel.

L’entrada a la mostra és gratuïta i els horaris d’obertura són de 11:30h a 15:00h i de 17:00h a 20:30h.

X