Decidim Berga no atrau prou gent per presentar-se a les eleccions i fa campanya pel vot nul

Després de l'intent frustrat de fer llista, demanen que els electors posin dins el sobre una papereta de l'1 d'octubre

El grup de Decidim Berga que fa quatre anys es va presentar a les eleccions. ARXIU

Berga tindrà set llistes electorals el 28 de maig, si no hi ha sorpreses d’última hora. Decidim Berga i Primàries ha descartat finalment sumar-se a la cursa electoral perquè no ha trobat prou candidats per fer-ho. Aquest dilluns Primàries va convocar una assemblea a l’Hotel Berga Park que va ser promocionada des dels comptes de Decidim Berga a les xarxes socials. Però la convocatòria no va tenir l’efecte esperat i els promotors de la trobada van decidir descartar fer llista.

Una coalició de coalicions, la primera idea

Fa dos mesos que Primàries i Decidim Berga negocien amb altres grups per fer “una coalició de coalicions”. Ho ha explicat a l’Aquí Berguedà la portaveu Maria Antònia Ortega, que ja figurava en la llista de Decidim Berga fa quatre anys. Ortega ha dit que es va treballar amb dues coalicions, que es reserva per desig exprés d’elles, però que es va acabar descartant. Aquestes negociacions han estat, en part, el que ha fet que la trobada definitiva de Primàries i Decidim Berga no s’hagi produït fins ara.

La trobada ja es va fer havent descartat la fórmula de la coalició de coalicions. Sobre la taula només hi havia la idea de presentar-se com a Decidim Berga sota el paraigües de Primàries, tal com va passar el 2019. Es va convocar totes les persones adherides a Primàries Catalunya, però no n’hi va haver suficients com per fer el procés que fa quatre anys va proclamar la llista, amb Daniel Fàbregas com a alcaldable del moviment.

A les eleccions del 2019, Decidim Berga va treure 183 vots, un 2,23% del total d’emesos. No van ser suficients per aconseguir un regidor i va quedar fora del ple, juntament amb PP (3,07%), Berga En Comú (2,47%) i Ciutadans (1,10%).

Campanya pel vot nul

Després de l’intent frustrat de fer llista, Decidim Berga i Primàries han decidit fer una crida pel vot nul. En concret, demanen que els electors posin dins el sobre una papereta de l’1 d’octubre.

Defineixen Junts, ERC i la CUP com a “partits processistes”, lamenten que no hi hagi alternatives “clarament independentistes” fora d’aquests tres grups, i asseguren que, votant-los, s’ajuda a “perpetrar l’entramat de cadires de Junts, PDeCAT, ERC, CUP i PSC en conselleries comarcals i diputacions”.