Presentada la samarreta oficial de La Patum 2023: una versió gegant s’ha desplegat a la façana de l’Ajuntament

La samarreta, que ja es pot comprar en tres punts de la ciutat s'ha presentat com una aposta per enfortir la marca Patum i crear comunitat entre els patumaires

Presentada la samarreta oficial de La Patum 2023. S’ha presentat en un acte a la plaça de Sant Pere, que ha acabat amb el desplegament d’una tela gegant a la façana de l’Ajuntament amb el disseny de la samarreta. L’acte ha estat presentat pel periodista Xavi Rossinyol i hi ha col·laborat la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga interpretant diverses peces de La Patum.

Abans de destapar el disseny, han intervingut l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, la membre de la comissió de La Patum, Anna Parcerisa, i el dissenyador de la samarreta, Salvador Vinyes

La samarreta -confeccionada per la Fundació Privada Horitzó del Berguedà– s’ha presentat com una aposta per enfortir la marca Patum i crear comunitat entre els patumaires. L’autor del disseny, Salvador Vinyes, l’ha definit com a “innovador gràficament i fàcilment identificable”. I ha afegit que el dibuix és “un barret sense rostre que representa tothom, sense excepció, i que s’ajusta a la idea que La Patum és per a tothom”.

La samarreta gegant lluirà a l’Ajuntament els pròxims dies amb la idea de donar a conèixer a la ciutadania l’aspecte de la peça i convidar els patumaires a comprar-ne una.

Punts de venda

Des d’aquest mateix dissabte, la samarreta es pot comprar en tres punts de venda repartits per la ciutat. Són la Botiga de la Manela, a la plaça de Sant Pere, 4; Fígols Home-Dona, a la plaça Viladomat, 1; i La Patumaire, al passeig de la Pau, 1. Cada samarreta val 15 euros i n’hi ha per a totes les edats, des de les talles més petites fins a les més grans, per garantir que sigui una peça que casi totes les generacions.

La Gaita Gallega, la música que ha descobert el disseny de la samarreta

La Banda de l’Escola de Música ha interpretat La Gaita Gallega en el moment de tibar les tres cordes que han permès desplegar la samarreta gegant a la façana de l’Ajuntament. Les han tibat Kaito Cols, Pau Capdevila i Pep Graus, tres de les cent persones que han participat en el vídeo de llançament de la samarreta.

El vídeo aprofita el repic del tabal per mostrar, en menys d’un minut, que cent patumaires -d’un a cent anys, sense saltar-se cap generació- ja tenen la nova samarreta de la Patum. Bona part dels cent col·laboradors han pogut ser a l’acte i han pujat al balcó de l’Ajuntament al final de la presentació per fer-se una foto, junts, als peus de la tela gegant.

El vídeo també es reproduirà en bucle en un espai de la Fira de Maig, al passeig de la Indústria, durant tot el cap de setmana. A la Fira, a més, també s’hi poden veure les imatges dels cent patumaires que van participar en el rodatge.

X