Junts per Berga fixa l’actualització del POUM com a “pal de paller” del programa

El candidat del partit, Ramon Caballé, defensa que el nou POUM ha de servir per aplanar el camí al vial de connexió entre la rasa dels Molins i la C-16. I afegeix que la infraestructura també donaria sentit al projecte de l'estació d'autobusos al sud de la rasa.

La primera aparició a la palestra de la campanya electoral del candidat de Junts per Berga, Ramon Caballé, ha estat per prometre que l’actualització del POUM serà “pal de paller” de la seva acció de govern, si les eleccions el fan alcalde. Caballé ha criticat que el POUM vigent sigui del 2005 i que “no s’ha desenvolupat res del que preveia”. L’alcaldable ha retret a la CUP que no ho hagi afrontat en els seus vuit anys de govern i ha tibat d’hemeroteca per recordar que, en el seu moment el govern va reconèixer que no s’encarava perquè hi havia altres prioritats per davant.

Per a Caballé, el POUM ha de ser una dels primers aspectes que ha d’afrontar el govern que surti del 28 de maig. Si Junts n’està al capdavant, diu que reunirà tots els grups amb representació per tirar endavant un POUM consensuat que dicti com i cap a on ha de créixer la ciutat. Caballé insisteix que el futur pla urbanístic ha de ser pactat, però ja avança que, per al seu grup, desencallar els Pedregals i afavorir que es desenvolupi el sud de la rasa dels Molins seran punts bàsics.

Sí a l’estació de busos a la rasa dels Molins, però amb el vial cap a la C-16

Sobre això últim, el candidat de Junts defensa que el futur planejament aplani el camí per poder fer el vial que connecti la rasa dels Molins amb la C-16. Caballé creu que serviria per descongestionar l’entrada a Berga, per revertir la degradació del sud de la rasa i per tirar endavant la nova urbanització des dels Quaranta Pilans fins a l’institut.

A més, l’alcaldable de Junts entén que el vial cap a la C-16 suposaria donar sentit al projecte d’estació d’autobusos que la Generalitat està ultimant. El grup no es nega a fer l’estació a la rasa -com sí que fan altres grups-, però defensa que, si s’hi alça, ha de ser amb el vial de connexió a l’autovia. I ho defensen perquè entenen que és una solució que genera consens, tant polític, com veïnal o, fins i tot, empresarial.

Altres accions que, segons Caballé, permetria el nou POUM són modificar l’ús d’edificis amb l’exemple mediàtic del Cine Catalunya, preveure on aniran futurs equipaments com la pista d’atletisme, definir el model de mobilitat del futur o facilitar l’obertura de locals al carrer major.

L’inici de campanya de la resta de grups

Junts ha decidit estrenar palestra amb una roda de premsa al seu local i deixa els grans actes de carrer per la setmana vinent. La CUP inicia el cicle de campanya aquest divendres, a dos quarts de 7 la tarda, amb un debat sobre educació al parc del Lledó. ERC també deixa els grans actes per la setmana vinent, quan preveu anunciar diversos mítings amb presència de consellers de la Generalitat. El PSC presenta el seu programa electoral aquest dissabte, a les 6 de la tarda, en un acte a l’hotel d’entitats.

Berga Grup Independent està acabant de negociar amb la Junta Electoral de Zona (JEZ) els permisos per poder fer els primers mítings. En Comú Podem no farà grans actes en campanya, més enllà de la participació del seu candidat en els debats electorals. I el PP, desaparegut en tots els actes de precampanya, previsiblement seguirà la mateixa estratègia en les dues setmanes que queden fins als comicis.