Torna la Berga Trail, que repeteix com a campionat de Catalunya de curses d’ultra resistència per muntanya

Es disputarà aquest cap de setmana -entre dissabte, 21 de maig, i diumenge, 22- i oferirà tres modalitats, d'entre 60 i 14 quilòmetres de distància, a banda de les proves infantils.

A la vista una nova edició de la prova insígnia dels Mountain Runners del Berguedà. La Berga Trail torna a entrar en escena, amb proves per a tots els nivells i de totes les distàncies, i amb un dissabte, 20 de maig, on l’epicentre serà la plaça Cim d’Estela i un diumenge, 21, dedicat als nens, al pla de Corbera.

La prova més dura del certamen tornarà a ser l’Ultra Ensija, de 60 quilòmetres de distància i més de 3.400 de desnivell positiu. Recorre indrets com la serra de Queralt o els Rasos de Peguera. A més, enguany tornarà a formar part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Els participants en la copa podran sumar punts a la Berga Trail i, més endavant, a la Garrotxa, a la localitat d’Oix.

L’Ultra Ensija serà dissabte, com les altres dues modalitats per a públic general. La Trail Figuerassa tindrà 27 quilòmetres i 1.686 metres de desnivell i la Trail Queralt serà de 14 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell. Les inscripcions per a les tres modalitats continuen obertes i l’organització hi espera uns 250 participants.

Berga Trail Kids

Diumenge, 21 de maig, serà el torn dels infants, amb la Berga Trail KIDS, destinada als més petits. La prova engloba diferents distàncies, en funció de la categoria, i transcorre pel voltant del pla de Corbera. A més, forma part del circuit català d’escoles de Trail de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Un referent al país

La Berga Trail i totes les seves modalitats s’han consolidat en l’última dècada com un referent de les curses de muntanya a Catalunya. Totes les proves subsisteixen any rere any, i això que cada vegada hi ha més cites al calendari de proves del país. La presidenta dels Mountain Runners, Judit Franch, ha explicat en roda de premsa que el corredor aprecia “l’entorn de la cursa i l’ambient que hi troba”.

Per tot plegat, les administracions també se sumen un any més com a col·laboradors. L’Ajuntament de Berga hi aporta infraestructura, brigada i seguretat perquè la cursa vagi bé. I el Consell Comarcal reforçarà durant la prova el sistema de recollida d’escombraries i perquè la Berga Trail suposi el menor impacte per al medi ambient.